24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Τσίπρας.... Να χτίσουμε θετικό περιβάλλον για την υγιή επιχειρηματικότητα

Δεν μπορεί να υπάρξει ποιοτικό προϊόν και επιχειρηματικότητα σε υγιή βάση, αν πρωτίστως δεν διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις και δεν δουλέψουμε 

για να διασφαλίσουμε τον βασικό κρίκο της αλυσίδας που είναι ο εργαζόμενος, δήλωσε ο πρωθυπουργός

 από την έδρα της Παπαστράτος, που πραγματοποιεί μεγάλη επένδυση στη χώρα μας με την οποία θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως μάλιστα είπε ο πρωθυπουργός, το παράδειγμα της εταιρείας ακολουθούν σήμερα και άλλοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόνισε ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε διπλασιασμό των επενδύσεων.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρεθήκαμε σε καθεστώς ανομίας και υποβάθμισης των εργασιακών σχέσεων.

«Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον θετικό για την υγιή και όχι την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και να φροντίσουμε για την εξασφάλιση του δημοσιονομικού χώρου για να μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις αλλά κυρίως να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε. Σημείωσε δε ότι με το νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στη Βουλή επιχειρείται να μπει φρένο στην απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία.

Αναφορά έκανε και στην εταιρεία Παπαστράτος, που όπως είπε, συμβάλλει στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου στα καπνικά, θυμίζοντας την παροχή προς το Δημόσιο σκάνερ για τον εντοπισμό λαθρεμπόρων.

Πώς θα γυρίσουμε σελίδα
Για να γυρίσουμε σελίδα, πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη. Η προοπτική όμως ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται σκληρή δουλειά, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια, αλλά κυρίως η πίστη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, ενώ το 2017 η χώρα θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% του ΑΕΠ.



Όπως είπε, ανοίγεται μια νέα προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται να είναι αξιοπρεπείς.