ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Αλβανία: Η Κολομβία της Ευρώπης

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ιταλικές δικαστικές αρχές για το εμπόριο ναρκωτικών που διεξάγεται από την Αλβανία. Ο πολέμιος της Μαφίας, Εισαγγελέας, Φράνκο Ρομπέρτι, έχει στρέψει τα πυρά του κατά της αλβανικής μαφίας και των φορτίων με ναρκωτικά που καταφθάνουν στη χώρα του από την Αλβανία.

 «Σήμερα, η σύγκρουση μαίνεται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ιδιαίτερα των μαλακών ναρκωτικών από την Αλβανία. Μια κολοσσιαία επιχείρηση που τροφοδοτεί τις φατρίες, εκτείνεται σε όλες τις ακτές της Αδριατικής και αυτό έχει αρχίσει να ανησυχεί την Ευρώπη». 

Μετά τη δολοφονία τεσσάρων ατόμων στη Φότζια της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων βρισκόταν το αφεντικό της φαμίλιας της Μανφρεντόνια, η προσοχή των ιταλικών Αρχών και της κοινής γνώμης έχει στραφεί για άλλη μια φορά στην εγκληματικότητα που πλήττει την περιοχή της Απουλίας. Ο Ιταλός Εισαγγελέας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα με ένα σχέδιο διεθνούς συνεργασίας για να σταματήσει «το ποτάμι των μαλακών ναρκωτικά από την Αλβανία».

 «Ήμασταν στην Αλβανία τον περασμένο μήνα για να αναζητήσουμε μεγαλύτερη συνεργασία. Συναντηθήκαμε, επίσης, στην Ρώμη με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών που υποσχέθηκε μεγαλύτερη συνεργασία». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φράνκο Ρομπέρτι μιλάει για την αλβανική εγκληματικότητα. 

Οι σκληρές δηλώσεις του κατά το παρελθόν ήταν ένα ισχυρό ράπισμα κατά των Αλβανών πολιτικών. Κατά τη διάρκεια των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού, για τη διακίνηση της κάνναβης, ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε κατηγορήσει τον Σαλί Μπερίσα ότι επί εποχής του «άνθισε» το εμπόριο ναρκωτικών και με τη σειρά του ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι επέτρεψε την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών (χασίσι). 


Ωστόσο, ο Ιταλός Εισαγγελέας, εκτιμά ότι αν δεν καταπολεμηθεί με διεθνή συνεργασία η αλβανική εγκληματικότητα, «η καλλιέργεια των ναρκωτικών στην Αλβανία θα τριπλασιασθεί», όπως είπε, αμφισβητώντας στην ουσία και τα δύο πολιτικά κόμματα της Αλβανίας. 

Το τελευταίο διάστημα η αλβανική μαφία έχει ενδυναμωθεί, προφανώς με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας. Είναι αλήθεια ότι και σε άλλες μικρές χώρες της διαλυμένης Γιουγκοσλαβίας υπάρχουν μαφίες, αλλά αυτό που ανησυχεί πλέον περισσότερο είναι η εκτεταμένη καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αλβανία.