24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τις φωτιές και στην ΖΑΚΥΝΘΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, για

 

την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13 Αυγούστου, ενώ στο νησί υπάρχουν ακόμα 12 ενεργές εστίες φωτιάς.

Σχετικό αίτημα απέστειλε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» και την κήρυξη του Νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Νίκο Παπαθεοδώρου.

Δώδεκα τα ενεργά μέτωπα στο νησί

Κόλαση φωτιάς για τέταρτη ημέρα σε δασικές περιοχές στη Ζάκυνθο και η πύρινη λαίλαπα δεν λέει να «κοπάσει», παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 134 πυροσβεστών που βρίσκονται στο νησί.

Τα μέτωπα ξεφυτρώνουν συνεχώς, με τελευταίο αυτό στην περιοχή Παλιό χωριό του Δήμου Αρτεμισίου το οποίο εκδηλώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ανέβασε τον αριθμό των ενεργών εστιών σε δώδεκα.