24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μοσχάρι σούπα με λαχανικά



Παραδοσιακό βραστό μοσχάρι σούπα με λαχανικά χειμωνιάτικα, θρεπτικό, δυναμωτικό και πάρα πολύ νόστιμο. 

Η μοσχαρόσουπα είναι από τα φαγητά που σε πάνε κατευθείαν στο σπίτι και στην μαμά. Ιδανικό για παιδιά, αλλά και μεγάλους...


Για να φτιάξετε βραστό μοσχάρι σούπα με λαχανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ποντίκι, κότσι, ουρά, στήθος ή σβέρκο. Όλα τα λαχανικά για τη μοσχαρόσουπα να είναι πλυμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές. Το μοσχάρι επίσης να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές.

Βάζουμε το μοσχάρι σε βαθιά κατσαρόλα με 2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά. Ξαφρίζουμε το κρέας κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια του. Βράζουμε για περίπου 50′ με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να είναι σχεδόν έτοιμο.


Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα κλωνάρια σέλινου (κρατάμε τα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο για το τέλος). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και το κρέας να λιώνει στο στόμα. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου και το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τη σούπα μοσχάρι σε βαθιά πιάτα, με λίγα κομματάκια μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά και ζωμό σε κάθε μερίδα.