24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΚΙΝΑ.... «Σκοτωνόμαστε για τις μάσκες»




«Δεν μπορείς να βρεις μάσκα εύκολα πλέον. Σκοτωνόμαστε για τις μάσκες. Μια γυναίκα, 

υπάλληλος σε επιχείρηση έκλεψε από τη δουλειά της δεκατέσσερις μάσκες γιατί ήθελε να τις δώσει...
 στην οικογένειά της και στα παιδιά της και την απέλυσαν. 


Οι Ασιάτες είναι πολύ αυστηροί με αυτά τα πράγματα. Όλοι κυκλοφορούμε με μάσκες και είναι δύσκολο να φοράς την ίδια μάσκα κάθε μέρα. Είναι μιας χρήσης οι μάσκες και μετά τις πετάμε. Πολλά μαγαζιά βάζουν αγγελίες και λένε ότι για πχ αύριο θα σας φέρουμε μάσκες. Και βλέπεις έξω από αυτά τα μαγαζιά τεράστιες ουρές από κόσμο που αγοράζουν κουτιά με μάσκες. Υπάρχει αισχροκέρδια μεγάλη και έχει ξεφύγει η κατάσταση. 

Όσοι δεν βρίσκουν μάσκες ή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν βάζουν μαντήλια στο πρόσωπό τους για να προστατευθούν. Εγώ κυκλοφορώ με δύο μάσκες γιατί δεν θέλω να ρισκάρω την υγεία μου....
«Έχω ζητήσει από τα αδέρφια μου και τους γονείς μου να μου στείλουν μάσκες από την Ελλάδα και τις περιμένω»




«Το ερώτημα δεν είναι τόσο αν θα υπάρξει πανδημία, που θεωρείται πολύ πιθανό, αλλά πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν παγκοσμίως…Είναι πολύ, πολύ μεταδοτικός ο νέος ιός και είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται να γίνει πανδημία.Αλλά θα είναι καταστροφικός;Δεν γνωρίζω», υποστηρίζει στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» ο καθηγητής Αντόνι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ο κορωνοϊός «made in China» στιγματίζει την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη με την διεθνή κοινότητα να την βάζει σε απομόνωση και να την κατηγορεί για αδράνεια σε ό,τι αφορά την σωστή διαχείριση της κρίσης.

Από την πλευρά τους, οι Κινέζοι πέφτουν θύματα ρατσισμού, καθώς πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στην Ευρώπη,διαμαρτύρονται ότι αντιμετωπίζονται ως «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Η Κίνα, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του ιού και να ενισχύσει την οικονομία της, η οποία πλήττεται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων, λαμβάνει νέα μέτρα. Απομονώνει τους ασθενείς σε νοσοκομεία που κτίζει σε χρόνο ρεκόρ ενώ επιστρατεύει drones τα οποία, είτε προειδοποιούν τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους και να φορούν χειρουργικές μάσκες είτε ψεκάζουν περιοχές που έχουν μολυνθεί με ειδικό υγρό.

Στις Φιλιππίνες καταγράφηκε το Σάββατο ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας, από τον κορωνοϊό αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Από την πλευρά της, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα απελαύνει τους αλλοδαπούς που έχουν προβληθεί από τον ιό, ενώ στο Χονγκ Κονγκ νοσηλευτές και γιατροί κατεβαίνουν σε απεργία ασκώντας πίεση στις αρχές να κλείσουν τα σύνορα με την Κίνα.

Στο μεταξύ, οι χώρες των G7, της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός Υπουργός Υγείας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε για το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο κορωνοϊός, με επίκεντρο το Ουχάν της Κίνας, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολοένα περισσότερες χώρες, για το λόγο οι λοιμωξιολόγοι βρίσκονται επί ποδός.