24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τσιόδρας: Οι διασωληνομένοι και όσοι έχασαν την ζωή τους από κοροναϊό είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα


Με προσοχή παρακολουθούν οι επιδημιολόγοι την 

κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται με την εκθετική αύξηση ...των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.


Ο λοιμοξιωλόγος Σ.Τσιόδρας εξήγησε σήμερα ότι «κάθε πέντε ημέρες, ένα κρούσμα «δίνει» άλλα δύο κρούσματα και αυτά τα δύο αλλά τέσσερα». Συνολικά στη χώρα μας καταγράφονται 331 κρούσματα από τα οποία 103 ανακοινώθηκαν σήμερα. Από το σύνολο των κρουσμάτων στα 44 δεν έχει προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης και ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε από χθες μέχρι σήμερα.

« Σε 2 με 3 εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν η καμπύλη αύξησης νέων κρουσμάτων θα ακολουθήσει τον υπόλοιπο κόσμο ή αν θα αρχίσει να γίνεται επίπεδη, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από τα 103 νέα κρούσματα, 49 αφορούν όσα εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο και 54 προέκυψαν από καθυστερημένες αναφορές λόγω του φόρτου εργασίας των ειδικών εργαστηρίων . Για νοσηλεία παραμένουν 51 ασθενείς από τους οποίους έχουν διασωληνωθεί οι 8 και αφορούν κυρίως κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα. Το σύνολο των διασωληνομένων ασθενών είναι άνδρες και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη. Από τους 51 ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, το 57% είναι άνδρες και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Όπως σημείωσε ο κος Τσιόδρας σχεδόν όλοι οι ασθενείς που είναι διασωληνομένοι, αλλά και αυτοί που έχασαν τη ζωή τους , τέσσερις στο σύνολο μέχρι σήμερα, είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πριν νοσήσουν με βαριά πνευμονία από κορονοϊό.

Όσον αφορά τη μετάδοση του ιού ο κύριος Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος διαψεύδοντας σχετικές αναφορές ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς δηλαδή ταξιδεύει στον αέρα. « Δεν υπάρχουν δεδομένα για αερογενή μετάδοση του ιού. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση γίνεται μέσω σταγονιδίων από τη μύτη και από το στόμα».

Στην απομόνωση όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Ο κος Τσιόδρας επανέλαβε τις αυστηρές συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες που τις κάλεσε να αυτοπεριοριστούν και αναφέρθηκε και σε όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα, από χώρες της Ευρώπης, λέγοντας: «απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όλους όσους επιστρέφουν από ταξίδι να παραμένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις επαφές τους για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Επίσης θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και να ενημερώσουν τον γιατρό τους αν εμφανίσουν συμπτώματα ίωσης». Όταν ρωτήθηκε για την επιστημονική συζήτηση που ξεκίνησε στη Γαλλία και αφορά την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ίωσης με παρακεταμόλη ή Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη, είπε ότι όταν δεν υπάρχει λόγος για φάρμακα, καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε συνεννόηση πάντα του ασθενή με τον γιατρό του. « Η χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη, ενώ για τα Αντιφλεγμονώδη δεν υπάρχουν προς το παρόν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι επιδεινώνουν την ίωση» ανέφερε ο Σ.Τσιόδρας που συμπλήρωσε επίσης ότι όσοι λαμβάνουν αντυπερτασικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν και σε καμία περίπτωση να μην διακόπτουν την αγωγή τους.

Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα του εκκλησιασμού και του συγχρωτισμού που δημιουργείται στις Εκκλησίες, τόνισε: « συνεδριάζει αύριο η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να λάβει τη σωστή απόφαση».