24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΜΠΟΝΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ....Kε Πρωθυπουργέ, σήμερα κιόλας, αναθέστε το Οικονομικών στους Μάνο, Γεωργιάδη και Ξαφά



Μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές στο 10% και καταργήστε όλα τα χυδαία φορομπηχτικά χαράτσια..

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ, καλοδεχούμενο είναι το νέο διάγγελμά σας.

Στο μεταξύ τολμήστε! Είναι εποχή για δράση στη σωστή κατεύθυνση.

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Κι αυτή η κατεύθυνση είναι μία και μοναδική. Μειώστε σήμερα τους φορολογικούς συντελεστές στο 10% και καταργήστε όλα τα χυδαία φορομπηχτικά χαράτσια.

Καταργήστε το τέλος αλληλεγγύης, την προκαταβολή φόρου και πάει λέγοντας.


Σε λίγο δεν θα έχει κανείς να σας πληρώσει-το Δημόσιο ..
εννοούμε και δεν θα έχετε να λαμβάνετε.

Δεν βλέπετε ότι καταρρέουν αεροπορικές, ομόλογα, τουρισμός και πάει λέγοντας;

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι σας καλεί εκ νέου να αδράξετε τη στιγμή και να μετατρέψετε τη χώρα σε φορολογικό παράδεισο.

Διαφορετικά-πολύ σύντομα-ένα πρωί δεν θα υπάρχει σεντ να πληρώνετε τους δημοσίους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ξύστες της ΕΡΤ και φυσικά τα 6-7 δις ευρώ που είναι το κόστος των χρεοκοπημένων ΔΕΚΟ του Δημοσίου.

Εάν σ΄αυτά προσθέσουμε τα 400 δις χρέος και τα 120 δις κόκκινα δάνεια καλύτερα coronavirus να ξεμπερδεύουμε μια ώρα νωρίτερα. Εκτός τόπου και χρόνου είναι τα Eurogroup και οι τοποθετήσεις του Σταικούρα.

Σ΄αυτή τη συγκυρία λοιπόν χρειάζετα ένα οικονομικό επιτελείο εκρηκτικών φιλελεύθερων μεταρρυθμιστών.

Σας καλούμε λοιπόν να τοποθετήσετε στο υπ. Οικονομικών τους Στέφανο Μάνο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μιράτα Ξαφά.

Ένας τρελός χρειάζεται και στο υπ. Παιδείας.

Ενας τρελός οραματιστής που θα γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με Ιδιωτικά και Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε συνεργασία με αντίστοιχα κορυφαία του κόσμου.

Για να χτίσετε τα Πανεπιστήμια φωνάξτε Κινέζους που ξέρουν να χτίζουν σε 10 με 15 μέρες.

Φωνάξτε στη συνέχεια τα φωτεινά μυαλά του κόσμου να διδάξουν.

Tα Πανεπιστήμια με φοιτητές απ΄όλα τα μέρη και τις φυλές του κόσμου (ποιος δεν θα ήθελε να σπουδάσει ιατρική στο νησί του Ιπποκράτη) θα είναι παράλληλα και η άμυνά μας απέναντι στη Τουρκία.

Μετατρέψτε τη Κρήτη και τα Ιωάννινα σε ελληνικές Silicon Valley.

Φροντίστε άμεσα να γίνουν δημόσιες επενδύσεις στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.

Ξηλώστε τους παπάδες και την Ιερά Σύνοδο και στείλτε τους να γίνουν αγρότες, μπογιατζήδες, υδραυλικοί, νοσοκόμοι και πάει λέγοντας. Γιατί να πληρώνουμε τόσους άχρηστους και αχρείαστους παπάδες;

Καλούμε τώρα την πολιτική ηγεσία να σκεφθεί και να δράσει επιτέλους εκτός κάδρου. Αυτό αφορά τις ηγεσίες όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, των οργανισμών, των τραπεζών και πάει λέγοντας.

Αύριο κ. πρωθυπουργέ θα είναι αργά. Πολύ αργά. Ηδη τα ελληνικά ομόλογα μετατρέπονται εκ νέου σε σκουπίδια.

Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές αυξάνεται στο 2,37% έχοντας σημειώσει άνοδο της τάξης του 10% σε σχέση με τα επίπεδα της Παρασκευής και κατά 160% σχεδόν από το 0,92% που είχε βρεθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και πριν το βίαιο διεθνώς sell-off λόγω κορονοϊού. Το spread έναντι τον γερμανικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται πλέον στις 290 μονάδες βάσης, από μόλις 135 μ.β πριν μερικές εβδομάδες.

Δραματική είναι και η αύξηση στην απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου η οποία πλέον κινείται στο 1,90% έχοντας ουσιαστικά εκτοξευθεί κατά περισσότερο από 500% (!) από το 0,3% που βρισκόταν πριν μόλις τέσσερις εβδομάδες-μεταδίδει το Capital.gr

Δεν το βλέπετε κ.κ. Μητσοτάκη και Σταικούρα, ότι τη χώρα πεθαίνει; Ότι η ανάπτυξη ταξιδεύει ήδη σε συκευασία νεκροφόρας; Δράστε επιτέλους εκτός κάδρου. Οταν δέχεσαι ασύμμετρες απειλές απαντάς με ασύμμετρη διακυβέρνηση. Αλλά αυτό απαιτεί τόλμη και φαντασία, όχι σκουριασμένα μυαλά αλλά εκρηκτικά πνεύματα.


Δεν βλέπετε ότι οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρησης των δανείων δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα 120 δις ευρώ;

Δεν βλέπετε ότι ο coronavirus δίνει την χαριστική βολή στην οικονομία; Δεν βλέπετε ότι έρχονται σκηνές κατοχής;

Δεν βλέπετε ότι στη θάλασσα πλέον δεν έχουμε σύνορα, όπως διαπίστωνε και ο οξυδερκής Τσίπρας;

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι τουρκικό βαπόρι (όχι από τη Περσία) κατέβασε 193 μετανάστες στη Τζια την οποία την λέμε ΚΕΑ για να μην πάρει χαμπάρι ο πολύς κόσμος ότι η απόβαση έγινε δίπλα στην Αθήνα.

Όσοι δεν πέρασαν τον Εβρο καταφθάνουν πλέον δια θαλάσσης!

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ασύμμετρη διακυβέρνηση.

Μια διακυβέρνηση η οποία θα έχει ως μοναδικό μέλημά της την επιβίωση του ελληνικού λαού και την υπεράσπιση των συνόρων μας. Καθώς τα δις ευρώ που άφησε στα ταμεία η φορομπηχτική λεηλασία του Σύριζα τελειώνουν μόνο η τολμηρή και ασύμμετρη διακυβέρνηση μπορεί να είναι η λύση και η φυγή προς τα εμπρός. Ειδικά όταν με προκλητικό τρόπο η γερμανική Ευρώπη στηρίζει με απροκάλυπτο τρόπο να συμφέροντα της Τουρκίας.

Καλούμε λοιπόν τον Έλληνα πρωθυπουργό να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στο 10 και 12% για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να καταργήσει όλα τα φορολογικά χαράτσια.

Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξηλώσει τις παρακρατικές παράγκες της Δικαιοσύνης όπως αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό με αφορμή την επανεκλογή του Μπίμπι στο Ισραήλ να αξιοποιήσει την συνεργασία με το Ισραήλ ώστε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να προμηθευθούν όπλα τελευταίας τεχνολογίας από τους Ισραηλινούς.

Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό μειώνοντας τους φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές στο ελάχιστο ώστε να είναι ανταγωνιστικοί της γειτονικής Βουλγαρίας να ζητήσει από τους Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές να συνδράμουν με κάθε τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις που υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας.

Κι αυτό γιατί εάν χαθεί η μάχη στα σύνορα οι τουρκικές ορδές θα μπουκάρουν στα σπίτια μας, στις εταιρίες μας, στις αλυσίδες τροφίμων και το τίμημα του αίματος που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός θα ισούται με αφανισμό του ελληνικού στοιχείου.

Τον τελευταίο παράγοντα που πρέπει να υπολογίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σ΄αυτή την πανστρατιά είναι η ανυπόληπτη καιροσκόπος Μέρκελ της οποίας η προσωπικότητα δεν προσεβλήθη ούτε από τις απανωτές ύβρεις του Τσίπρα προς το πρόσωπό της, τον οποίο στη συνέχεια τον έκανε φίλο και τον στήριξε με πάθος αδιαφορώντας για την φορομπηχτική και διαπλεκόμενη διακυβέρνησή του.

Με αντίστοιχης ποιότητος εταίρους εντός της Ε.Ε. αυτή η Ευρώπη δεν μας αφορά και δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Κίνδυνος να κλείσουν αεροπορικές εταιρίες ή να αυξηθούν τα αεροπορικά ατυχήματα

Η πανδημία του κορονοϊού θα εξωθήσει τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε χρεοκοπία έως τα τέλη Μαΐου, εκτός εάν οι κυβερνήσεις και ο κλάδος λάβουν συντονισμένα μέτρα για να αποφευχθεί μια τέτοια κατάσταση, προειδοποιεί ένας σύμβουλος της βιομηχανίας.

Πολλές αεροπορικές έχουν πιθανότατα οδηγηθεί ήδη σε τεχνική χρεοκοπία ή έχουν ήδη υπερβεί προθεσμίες αποπληρωμής χρέους, σύμφωνα με την CAPA Centre for Aviation, με έδρα το Σίδνεϊ. Οι αερομεταφορείς εξαντλούν γρήγορα τα ρευστά διαθέσιμά τους επειδή τα αεροσκάφη τους είναι καθηλωμένα, ενώ και αυτά που πετούν είναι μισογεμάτα, εξηγεί.

“Απαιτείται συντονισμένη δράση κυβέρνησης και κλάδου -τώρα- για να αποφευχθεί η καταστροφή”, αναφέρει η CAPA. Διαφορετικά “η έξοδος από την κρίση θα είναι σαν την είσοδο σε πεδίο μάχης, γεμάτο θύματα”.

Οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Μέση Ανατολή είναι πιθανό να επιβιώσουν χάρη στη στήριξη της κυβέρνησης ή των ιδιοκτητών τους, προσθέτει η CAPA.

Οι εταιρείες του κλάδου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά θύματα της εξάπλωσης του κορονοϊού ο οποίος “πάγωσε” την επιβατική κίνηση. Αερομεταφορείς, από την American Airlines Group έως την αυστραλιανή Qantas Airways έχουν μειώσει δραματικά την πτητική τους ικανότητα, ενώ κάποιες άλλες, όπως η σουηδική SAS, έχουν απολύσει προσωρινό τους περισσότερους από τους υπαλλήλους τους. Η Flybe, η μεγαλύτερη περιφερειακή αεροπορική της Ευρώπης, έχει ήδη κατρρεύσεις.

Η απώλεια εσόδων για τον κλάδο μπορεί να φτάσει έως και τα 113 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.
Οι αεροπορικές εταιρείες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ακόμη και στις καλύτερες εποχές-γράφει ο Chris Bryant στο Bloomberg.

Ένα μέσο μεταφοράς το οποίο χρησιμοποιείται συχνότερα από εκείνους που διαθέτουν υψηλότερα εισοδήματα, ο κλάδος έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια με βασική ασχολία τους να πραγματοποιούν περικοπές σε παροχές προς τους πελάτες τους, να συμπιέζουν ολοένα και περισσότερο τους επιβάτες που ταξιδεύουν στην οικονομική θέση και να χρεώνουν πράγματα που κάποτε ήταν δωρεάν, δηλαδή που συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

Τώρα, οι αεροπορικές κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για την επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το να διασώσει κανείς με κρατικά χρήματα έναν τέτοιο κλάδο θα υποστεί εξαιρετικά μεγάλη κοινωνική αμφισβήτηση – εάν διασώσει κανείς τις αεροπορικές εταιρείες, γιατί όχι και τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή τους ταξιδιωτικούς πράκτορες όπως η Tui.

Όπως και με τις τράπεζες το 2008-2009, οι κυβερνήσεις μπορεί να χρειαστεί να παραμερίσουν κάθε αρνητική προδιάθεσή τους και τελικά να παράσχουν άμεση χρηματική στήριξη σε έναν ζωτικής σημασίας κλάδο. Παρόλο που δεν είναι συστημικές υπό την ίδια έννοια που είναι οι τράπεζες, οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν την εγχώρια και διεθνή διασυνδεσιμότητα και συμβάλλουν στην πραγματοποίηση (δια των μεταφορών) του ενός τρίτου του παγκόσμιου εμπορίου σε επίπεδο αξίας. Xωρίς οικονομική στήριξη δεκάδες εξ αυτών πιθανότατα θα χρεοκοπήσουν.

Εάν ωστόσο οι κυβερνήσεις αποφασίσουν ότι θα τους παρέχουν βοήθεια για ένα διάστημα, πρέπει να θέσουν παράλληλα και συγκεκριμένους όρους.

Σε σχέση με την κατάσταση των χρηματοπιστωτικών “υδραυλικών συστημάτων” του πλανήτη πριν από μια δεκαετία, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι πολύ απλούστερο. Πολλές από αυτές αναγκάζονται να καθηλώσουν στο έδαφος πάνω από το 75% των στόλων τους, λόγω των περιορισμών στις πτήσεις και της απουσίας μελλοντικής ζήτησης.

Αναγκασμένες να πραγματοποιούν επιστροφές χρημάτων και χωρίς να έχουν νέα έσοδα, “αιμορραγούν” σε ρευστό. Οι χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα αποτελούν μικρής σημασίας πλεονέκτημα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ενώ οι πλέον αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ένα οικονομικό μαξιλάρι για απροσδόκητες πτώσεις της ζήτησης, ακόμη και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου δεν είχαν οδηγήσει σε μια κατάσταση τόσο οικονομικά καταστροφική όσο η σημερινή.

Φυσικά, είναι σημαντικότατο οι αεροπορικές εταιρείες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν ένα επίπεδο ρευστότητας από δικά τους χρήματα πριν απαιτήσουν την είσοδο των κυβερνήσεων στο “παιχνίδι”. Τα μερίσματα στους μετόχους πρέπει να περιοριστούν, τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών να ματαιωθούν, οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών να μειωθούν και οι κεφαλαιακές δαπάνες να μετακυληθούν προς το μέλλον.

Οι προσλήψεις πρέπει να “παγώσουν” και το μισθολογικό κόστος να μειωθεί. Η δυνατότητα δανεισμού θα υποχωρήσει σημαντικά. Αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa, οι οποίες έτειναν περισσότερο να αγοράζουν παρά να μισθώνουν αεροσκάφη είναι καλύτερα πλασαρισμένες, καθώς τα τελευταία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση για νέα δάνεια.

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευθεί να αναστείλει την εφαρμογή των κανόνων που απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν να πετούν για να διατηρήσουν τα πολύτιμα slots τους. Η μετακύλιση φορολογικών υποχρεώσεων στο μέλλον και η απαλλαγή από διάφορες επιβαρύνσεις σίγουρα θα ακολουθήσουν. Ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονται το χρήμα που κινείται μέσω πιστωτικών καρτών και στερούν έσοδα από τους αγωνιζόμενους αυτή τη στιγμή για την επιβίωσή τους αερομεταφορείς ήδη έχει μπει στο μικροσκόπιο.

Είναι αμφίβολο ωστόσο εάν τα παραπάνω θα αποδειχθούν αρκετά. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα σημάδι ότι ο ιός αρχίζει να τίθεται υπό έλεγχο ούτε στην Ευρώπη, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις υπάρξει, οι κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια πιθανόν να αρχίσουν να ανακάμπτουν, αλλά μόνον σταδιακά. “Θα χρειαστεί συντονισμένη κρατική υποστήριξη για να διασφαλιστεί ότι ο κλάδος θα επιβιώσει και ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει να συνεχίσει να λειτουργεί όταν η κρίση θα έχει τελειώσει”, ανέφερε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Easyjet, Johan Lundgren.

Φυσικά, υπάρχει μια συζήτηση για το εάν όλες οι αεροπορικές εταιρείες αξίζουν βοήθεια. Ορισμένες, όπως η Norwegian Air Shuttle και η Alitalia αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες πολύ πριν την κρίση του κορονοϊού. Όταν η επί χρόνια προβληματική βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe κατέρρευσε, ανταγωνίστριές της όπως η Ryanair ήταν από τους πλέον διαπρύσιους κήρυκες της άποψης ότι το κράτος δεν έπρεπε να παρέμβει.

Ακόμη κι έτσι, όμως, μην εκπλαγείτε εάν οι αρχές παραμερίσουν τα ζητήματα ηθικού κινδύνου. Δικαίως ή όχι, εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ της εθνικής κυριαρχίας και της ύπαρξης μιας αξιοπρεπούς εθνικής αεροπορικής εταιρείας. (Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρατικά χέρια, ενώ το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος είναι βασικοί μέτοχοι στην Air France-KLM).

Αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται να αποτελέσει άλλη μια άσκηση στην κατασπατάληση χρημάτων των φορολογουμένων, με την προϋπόθεση να γίνει με ορθούς όρους. Εάν τα κράτη αγοράσουν ή διευρύνουν τα ήδη υφιστάμενα μετοχικά μερίδιά τους σε αεροπορικές εταιρείες, αυτά μπορούν να πωληθούν αργότερα, όταν ο κλάδος θα έχει ανακάμψει. Τα δάνεια μπορούν επίσης να αποπληρωθούν όταν οι άνθρωποι θα έχουν αρχίσει ξανά να πετούν.

Ωστόσο, οποιαδήποτε βοήθεια σε μετρητά θα πρέπει να είναι δεμένη με την απαρέγκλιτη τήρηση κανόνων: στην πιο κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα εξωθηθούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.

Οι αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο πρέπει να δείξουν ότι οι δαπάνες τους κατευθύνονται προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στο πνεύμα της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα. Όπως και με τον τραπεζικό κόσμο πριν από μια δεκαετία, ο στόχος πρέπει να είναι ο κλάδος να εξέλθει πιο υγιής και πιο διαφανής από την τρέχουσα κρίση, όταν η τελευταία υποχωρήσει.