24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Από 4 Μαΐου τέλος τα SMS στο 13033 ... Τι θα ισχύει


Την αρχή της άρσης των περιορισμών και της σταδιακής επαναφοράς σε μία νέα κανονικότητα που θα περιλαμβάνει όμως ..μέτρα υγιεινής κατά του κορωνοϊού «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοινώνοντας στο ενημέρωση των πολιτών συντακτών την παράταση των εν ισχύ μέτρων μέχρι και τις 4 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα το συνολικό σχέδιο θα ανακοινώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, (ενδεχομένως την Δευτέρα το απόγευμα) όμως αποκάλυψε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι μόλις ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής, που θα είναι η πρώτη κίνηση χαλάρωσης, να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 ή συμπλήρωσης ειδικού εντύπου για αιτιολόγηση μετακίνησης.

«Το SMS θα φύγει από την καθημερινότητά μας από τις 4 Μαΐου και μετά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διαμήνυσε πάντως ότι για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες 


θα εξακολουθήσουν να ισχύουν μέτρα προστασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, άρα στη σταδιακή μετάβαση η χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι τους αφορά θα είναι προς την τελευταία φάση.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» αναφέρουν ότι το Μαξίμου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, προτείνει τη σταδιακή κατάργηση του συγκεκριμένου συστήματος για τον γενικό πληθυσμό.

Η κατάργηση του συστήματος των SMS θα είναι σταδιακή και υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση σχετικά με την ημερομηνία όπου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033.

Στο τραπέζι πάντως της κυβέρνησης βρίσκεται τόσο το ενδεχόμενο να προστεθούν καινούργιοι κωδικοί οι οποίοι θα είναι και σχετικοί με την επαναλειτουργία ορισμένων καταστημάτων.