24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Τα σύμβολα δεν γερνούν! Τα σύμβολα κουβαλούν επάνω τους την ιστορία, τους αγώνες και τις ελπίδες μας παράταξης



Τα σύμβολα δεν γερνούν! Τα σύμβολα κουβαλούν επάνω τους την ιστορία, τους αγώνες και τις ελπίδες μας παράταξης που για πολλές δεκαετίες εκπροσωπούσε το μεγαλύτερο.... και το πιο δυναμικό κομμάτι του ελληνικού λαού. 

Μιας παράταξης που έδωσε και δίνει αγώνες για την δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική ευημερία και την εθνική ανεξαρτησία και που παρά κάποια αναπόφευκτα πισωγυρίσματα και λίγες άτυχες στιγμές υπήρξε νικηφόρα και δημιουργική. Αυτή λοιπόν την παράταξη την «επικοινωνούσαν» στον ελληνικό λαό ένας τίτλος και ένα σύμβολο. 


Γνωστά και τα δύο στο πανελλήνιο, προσφιλή και αγαπητά στους φίλους και με την πάροδο του χρόνου σεβαστά και στους αντιπάλους. Άρα λοιπόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο πράσινος ήλιος αποτελούν μέρος όχι μόνο της ιστορίας του κεντρώου χώρου, αλλά και ολόκληρης της δημοκρατικής παράταξης. Τούτων δοθέντων θεωρώ λάθος να προσέλθουμε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με την παντελή αφαίρεσή τους.

 Aπό την άλλη πλευρά, ωστόσο, δεν πρέπει να αφαιρέσουμε και από το πολύ πρόσφατο παρελθόν μας τις 212.000 πολίτες που ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής, ούτε να αφαιρέσουμε την νικηφόρα πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά το Νοέμβριο του 2017. 


Ούτε, τελος, πρέπει να αγνοήσουμε τους πολιτες και τους πολιτικούς που έμειναν μαζί μας μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ. Μία σύνθεση που θα αποτελεί γέφυρα του χθες με το σήμερα και βατήρα για το άλμα στο μέλλον, πιστεύω πως αποτελεί την καλύτερη λύση.

Η πολιτική ιστορία της χώρας μεταπολιτευτικά έχει διαμορφωθεί από την δεξιά και κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως από την κεντρώα και κεντροαριστερή παράταξη, από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο έχω την τιμή να ανήκω. Είναι ανάγκη να θυμηθούμε όλοι μας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα σε όλες τις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και αυτή η ανάγκη αυξάνεται από το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο μας.



 Όμως ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου εκείνος που το 81 έδωσε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και τη δυνατότητα και να ελπίσει και να ονειρευτεί και να κατακτήσει κοινωνική ευημερία και πολιτική ισοπολιτεία. Εμείς κάναμε πράξη το δόγμα «ένα έθνος, μία κοινωνία». 

Ήταν ο Κώστας Σημίτης που το 2000 ενέταξε στην χώρα στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και εξόπλισε την ελληνική οικονομία με τη δύναμη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος


 και όλοι εμείς που παραλάβαμε δημοσιονομικό χάος από την κυβέρνηση Καραμανλή και αψηφώντας το τεράστιο πολιτικό κόστος προτάξαμε το εθνικό συμφέρον και πήραμε αντιδημοφιλή αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα για την σωτηρία της χώρας.

Σήμερα το μόνο που οφείλουμε να δούμε μπροστά μας είναι οι ανάγκες της χώρας να αναπτυχθεί και να ξαναβρεί το δρόμο της δημοκρατίας και των θεσμών της, που με την

κυβερνώσα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταρρακωθεί. Ο προοδευτικός χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς πρέπει γι΄αυτό να πατήσει γερά στο ιστορικό παρελθόν του και να προσεγγίσει με εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα το μέλλον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου