24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Λεμονάτο χοιρινό με σέλινο και πατάτες στην κατσαρόλα. Υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό



Τώρα που κρύωσε ο καιρός αναζητούμε για τις Κυριακές μας φαγητά που είναι πιο χειμωνιάτικα, που τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε 

τη θαλπωρή που μας προσφέρουν. Ένα τέτοιο ....

παράδειγμα είναι και το φρικασέ.

Συνήθως γίνεται με αρνάκι ή κατσικάκι και χορταρικά, τα οποία δένουν όλα μαζί με μια υπέροχη σάλτσα αυγολέμονο. Όμως, συναντάμε και συνταγές με χοιρινό ή μοσχάρι, αλλά και κοτόπουλο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το φρικασέ τους χωρίς κρέας, με μανιτάρια ή θαλασσινά για βασικό συστατικό.


 Όσο για τα χόρτα αυτά ποικίλουν: από μαρούλι και σέλινο μέχρι άγρια χόρτα του βουνού, σταμναγκάθι, μυρώνια και καυκαλήθρες.



Εμείς, όπως πάντα, σας έχουμε συνταγές για όλα τα γούστα και και κάθε διατροφική προτίμηση: και για όσους αγαπούν το κρέας και τα πουλερικά, αλλά και για όσους αποφεύγουν τις ζωικές τροφές ή νηστεύουν αυτή την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα

Για το χοιρινό με σέλινο


Ροδίζουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα.

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄.

Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τα σοτάρουμε για 1΄-2΄ να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ ζεματάμε το σέλινο σε βραστό νερό για 2΄-3΄.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Αφού βράσει το χοιρινό κρέας, προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες.


Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.Για το σερβίρισμα


Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια και σερβίρουμε.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε και αυγολέμονο, αλλά και χωρίς αυγολέμονο είναι πεντανόστιμο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου