24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρεία ...



Ο άνδρας φαίνεται πως ήταν επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στα σπίτια της εφοπλιστικής οικογένειας και παραμένει άγνωστο γιατί απολύθηκε από τη θέση του.


Η οικογένεια Καρνέση.... είναι από τις γνωστές ναυτιλιακές και επιχειρηματικές οικογένειες. Στην επικαιρότητα ήρθαν με αφορμή μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδρυτή 80χρονου, Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών της Δέσποινας (79 ετών) και Μαρία (77 ετών) και του 80χρονου συζύγου της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη. 

Η δικαστική κόντρα αφορά μία περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η οικογένεια Καρνέση είναι από τις γνωστές ναυτιλιακές και επιχειρηματικές οικογένειες. Στην επικαιρότητα ήρθαν με αφορμή μία δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδρυτή 80χρονου, Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών της Δέσποινας (79 ετών) και Μαρία (77 ετών) και του 80χρονου συζύγου της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη. Η δικαστική κόντρα αφορά μία περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Με την 63 σελίδων αγωγή τους στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, κατηγορούσαν τον καπετάν Σπύρο ότι πήρε στα τέλη του 2022 από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία. Πρόκειται για μετρητά που είχαν συγκεντρωθεί στο κοινό «καλάθι» των αδιανέμητων κερδών από τη δραστηριότητα στην ποντοπόρο ναυτιλία.


Ο δε καπετάν Σπύρος Καρνέσης υποστήριζε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά του και πώς η άλλη πλευρά ήταν υπάλληλοι του. Ο όμιλος Καρνέση και πιο συγκεκριμένα η εταιρεία European Product Carriers έχει στόλο 10 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων δύο είναι Shuttle Tankers.


Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολούνται 45 άτομα, ενώ στους 350 ανέρχονται οι ναυτικοί. Το 2013 τα παιδιά του καπετάνιου ίδρυσαν δική τους εταιρεία την European Maritime Navigation. Υπάρχει εκκρεμότητα σύμφωνα με πληροφορίες πως θα προχωρήσει ιδιοκτησιακά ο στόλος της European Product Carriers.

Από το 1978 οι δύο αδελφές και από το 1980 ο Αντώνης Βλασσάκης άρχισαν να συνεργάζονται με τον Σπύρο Καρνέση και τον αδελφό του Προκόπη. Η Δέσποινα Καρνέση, ως δικηγόρος ο σύζυγός της Αντώνης Βλασσάκης την τεχνική εποπτεία του στόλου και η αδελφή της Δέσποινας, η Μαρία Καρνέση τα οικονομικά.





Ο δράστης ήταν 70χρονος αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία, όπως κατέθεσαν άλλοι εργαζόμενοι.

Ο άνδρας φαίνεται πως ήταν επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στα σπίτια της εφοπλιστικής οικογένειας και παραμένει άγνωστο γιατί απολύθηκε από τη θέση του.

Μπήκε στο κτίριο σε κατάσταση αμόκ και φέρεται να είπε πως «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε».


Ο δράστης της επίθεσης βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο. Δίπλα του εντοπίστηκε μία καραμπίνα, ενώ φαίνεται ότι αφαίρεσε τη ζωή του.


 Πριν δώσει τέλος στη ζωή του, όμως, είχε σκοτώσει τρία άτομα εντός της εταιρείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε βάλει στο στόχαστρό του τους επικεφαλής.


Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία των νεκρών καθώς πρόκειται για την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, μία γυναίκα ηλικίας 67 ετών, τον συνιδιοκτήτη της ναυτιλιακής και έναν πρώην καπετάνιο, υπάλληλο της εταιρείας.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν. Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά» ανέφερε μάρτυρας, που κατάφερε να βγει σώα από το κτίριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, ο ένοπλος φαίνεται ότι κυνήγησε την 67χρονη πριν την πυροβολήσει και τη σκοτώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου