24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η διαδικασία για να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει ακόμα με μία κρίση, με το νέο επεισόδιο να εξελίσσεται λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.


Αφορμή για τον... νέο αναβρασμό στην Κουμουνδούρου, στάθηκε η ενέργεια του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από τα μέλη του κόμματος να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούν -μεταξύ άλλων- το όνομα και το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του.

Σε αυτήν την κίνηση αντέδρασαν αρκετά κορυφαία στελέχη με συνέπεια, να συγκλιθεί εκτάκτως η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι της Δευτέρας (19/02) μετά από αίτημα των 17 από τα 21 μέλη της.

Μέσα στα πρόσωπα που υπογράφουν το κείμενο είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Παναγιώτης Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Μόνο οι δυο γραμματείς, η Ρένα Δούρου και η Θεοδώρα Τζάκρη δεν υπέγραψαν το αίτημα της κατεπείγουσας σύγκλησης του κομματικού οργάνου.
Η διαδικασία απομάκρυνσης Κασσελάκη

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο «τραπέζι» είναι ακόμα και αυτό της κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Για να απομακρυνθεί από την προεδρία του κόμματος ο νυν πρόεδρος, θα πρέπει να γίνει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής πριν το συνέδριο της Πέμπτης.

Αυτό για να γίνει, χρειάζεται τις υπογραφές 75 μελών από τα 300 ενώ για μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής λόγω αντικαταστατικής συμπεριφοράς χρειάζονται οι 50+1 από τους 300 και προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα εγκριθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.


Για την σύγκληση ή όχι της ΚΕ θα παίξει σημαντικό ρόλο η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και δεν προλάβει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, θα οδηγηθούμε σε ένα συγκρουσιακό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου