24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Απομονωμένος πολιτικά ο Σαμαράς από τη ΝΔ ...ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, χθες το βράδυ... Άλλη κλάση ο Καραμανλής, έριξε το βάρος στα εθνικά...

ΚΩΣΤΑ  ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ...ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ


Τη διαφορετική πολιτική ποιότητα που έχει ο
Κώστας Καραμανλής από τον Αντώνη Σαμαρά

 επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο πρώην πρωθυπουργός. 
Με την την ομιλία του ειδικά με το βάρος που έριξε στα εθνικά θέματα, ο Κώστας Καραμανλής απέφυγε μικροπολιτικές αναφορές, έδειξε τη μεγάλη εικόνα της χώρας και της κυβέρνησης και μάλλον έδειξε τον δρόμο της Ηρώδου Αττικού εάν και ...εφόσον αποφασίσει ο πρωθυπουργός να του ανοίξει την πόρτα την επόμενη μέρα.

Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, χθες το βράδυ, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι απομωνομένος πολιτικά από τη ΝΔ και με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχει συμμάχους που θα τον υπερασπιστούν.

Με αιχμή το γάμο των ομοφύλων και τα εθνικά θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με τη στρατηγική και τις κυβερνητικές αποφάσεις και επέμεινε στον ιδεολογικό προσανατολισμό της Ν.Δ., ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ, κάτι το οποίο απορρίπτει η κυβέρνηση.

«Η Ν.Δ. είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Αλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποϊδεολογικοποίησης.

Πώς λέμε ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα; Ο γάμος ομοφύλων για την Αριστερά είναι μια χαρά, για εμάς είναι πρόβλημα.

Δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική Ν.Δ. όλων των εποχών. Μήπως επειδή το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του;

Οσο η Ευρώπη στρίβει δεξιά, ορισμένοι αναζητούν τους ανεμόμυλους του φαντασιακού Κέντρου.
Είναι επιτυχημένο το επιτελικό κράτος με τους ανακυκλούμενους υπουργούς και τους απαξιωμένους βουλευτές; Γιατί, αν είναι πετυχημένο, αυτό το μοντέλο αποδοκιμάστηκε από την κοινωνία, και μάλιστα χωρίς πολιτικό αντίπαλο, δίχως Τρόικα, σε συνθήκες επιτήρησης και σε συνθήκες πρωτοφανούς επικοινωνιακής παντοδυναμίας.
Ο λαός εμπιστεύτηκε την Κεντροδεξιά να κυβερνήσει, όχι πολιτικούς Γιατρούς χωρίς Σύνορα», είπε σε υψηλούς τόνους ο πρώην πρωθυπουργός.

Μπροστά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, αλλά και στην πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε τις βολές του: «Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε τη μια προσβολή, τη μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους. Είναι αδιανόητα όσα συμβαίνουν».

Για τον διάλογο με τον πειρατή. «Για το ότι ξεχάσαμε να θυμίσουμε σε όλον τον κόσμο τα 50 χρόνια, φέτος, από την τραγωδία της Κύπρου. Πάλι καλά που είδαμε και το “Famagusta” στην τηλεόραση… Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει, άμεσα, την αλλαγή της ακολουθούμενης εξωτερικής πολιτικής. Να επιστρέψει στις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης. Να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Να προετοιμάσει, μέσω δημιουργίας μιας ισχυρής νομικής και πολιτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων, την απεμπλοκή από την εθνικά επικίνδυνη Συμφωνία των Πρεσπών. Να ασκήσει, όπως και η Βουλγαρία, βέτο σε κάθε βήμα των Σκοπίων, τον αλυτρωτισμό των οποίων οφείλουμε να καταγγείλουμε εδώ και τώρα, παντού. Να αναθεωρήσει πλήρως τη …”φιλία” με την Τουρκία, καθιστώντας σαφές στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν απειλούμαστε και δεν φοβόμαστε.»

Για το γάμο των ομοφύλων ανέφερε: «Φτάσαμε στο σημείο στο νομοσχέδιο για το γάμο να θέτω στη Βουλή συγκεκριμένα ερωτήματα επί της ουσίας και όχι μόνο δεν μου απάντησε κανείς, αλλά οργανώθηκαν και κενά έδρανα όσο μιλούσα. Και συνεχίστηκαν τα πανηγύρια υπουργών αγκαλιά με ΛΟΑΤΚΙ στο θεωρείο της Βουλής, την ώρα που το 1/3 των βουλευτών μας δεν είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά. Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί να μην τους θεωρήσει ο κόσμος αλαζόνες;».
Και έκλεισε την ομιλία λέγοντας: «Εχω αποδείξει τη διαδρομή μου. Υπηρετώ την πατρίδα και την παράταξη… Ημουν, είμαι, και θα είμαι παρών!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου