24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Χάθηκε οριστικά η επαφή με το ρωσικό δορυφόρο Express



http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSO7jqekTS4GkS1l4yq3KW14gaTRqqLEWA4eXuL4w7gQgbuJSkE

Ο ρωσικός διαστημικός φορέας διαστημικών επικοινωνιών (Kosmicheskaya Svyaz) ανακοίνωσε πως χάθηκε κάθε επαφή με τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Express-AM4 ο οποίος είχε τεθεί σε λάθος τροχιά από τον πυραυλικό φορέα Proton.

Ο δορυφόρος είχε εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο του Μπαικονούρ στις 18 Αυγούστου
κάθε επικοινωνία με τον δορυφόρο διακόπηκε και οι επιστήμονες εκτιμούν πως μπήκε σε λάθος τροχιά. Από τις 18 Αυγούστου μέχρι σήμερα γίνονταν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τη σημερινή ανακοίνωση να αναφέρει πως ο δορυφόρος θεωρείται πια ολική απώλεια.

Ο Express-AM4 ήταν ένα από τους πλέον σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους με δυνατότητες αναμετάδοσης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, τηλεφωνικές επικοινωνιών, δορυφορικών τηλεδιασκέψεων μέσω του διαδικτύου και το κόστος του ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ. Πάντως η Ρωσία πρόκειται να κατασκευάσει ακόμη τέσσερις δορυφόρους του ιδίου τύπου μέχρι το 2013. Δύο βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κατασκευής ενώ ακόμη δύο θα ακολουθήσουν και εκτιμάται πως θα εκτοξευθούν μεταξύ του 2012 και 2013.

 pikri sokolata  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου