24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Εκτίθεστε κύριε Δήμαρχε... και όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη!

Μετά από πληθώρα επικοινωνιών με τους αναγνώστες μας κύριε δήμαρχε, που θεωρούμε ότι εκφράζουν ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, η οποία φαίνεται έντονα προβληματισμένη με την συμπεριφορά σας...
και κυρίως με τον τρόπο που διαχειρίζεστε την τύχη της νομίζω πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις.




Εδώ και δυο μήνες περίπου που η ρυθμιστική αρχή ενέργειας έδωσε την θετική γνωμοδότηση, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου που το υπουργείο του ΥΠΕΚΑ έδωσε άδεια για την επένδυση τα τοπικά ΜΜΕ σηκώνουν ψηλά το θέμα. Φωνάζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως κανείς από την τοπική κοινωνία δεν ξέρει τίποτα. Όλο αυτό το διάστημα που ζούσατε κύριε Δήμαρχε;....
Σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, ή σε άλλο πλανήτη; Η άγνοια οι προφάσεις και οι αντιφατικές αποφάσεις σας για την διαχείριση της τύχης μας χρήζουν...διερεύνησης!!!

Επιμένω και δεν πειράζει. Ας μην γίνομαι αρεστός για τον κύριο Λαμπάκη και την αυλή του.
Η Θράκη τούτη την ώρα χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα χωρίς προκαταλήψεις.
Η Θράκη στις δύσκολες στιγμές της, πέραν των άλλων χρειάζεται δίπλα της επίσης, κάθε πολιτικό άνδρα κι όχι εραστές του ονείρου που χρησιμοποιούν την πολιτική για... viagra!

Και συνεχίζω.Όπως έγραψα και σε σχετικό μου άρθρο για τα χρυσωρυχεία, από την εποχή των καουμπόυδων του Τέξας μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταγραφεί ούτε ένας θάνατος! Τι έκανε λοιπόν ο απίστευτος δήμαρχός μας; Χωρίς να ζητήσει ποτέ ενημέρωση από το κράτος, την επιστήμη και την εταιρεία, στέλνει επιστολές, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, σε υπουργούς και κόμματα.

Ερώτηση κύριε δήμαρχε
H συγκεκριμένη επένδυση του αερίου "όπως και εσείς ο ίδιος άλλωστε αναφέρετε στην επιστολή σας" είναι υψίστης επικινδυνότητας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση και ... προσέξτε! Μόνο φέτος είχαμε δύο εκρήξεις με νεκρούς! Πως λοιπόν διαχειρίζεστε τόσο ρηχά την λειτουργία του εν λόγω terminal ζητώντας απλά από την αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα Νικολάου να σας ενημερώσει; Άντε και να απαντήσει στην επιστολή σας, με ποια επιστημονική ιδιότητα θα αποτυπώσει τα στοιχεία εκείνα που θα σας καθησυχάσουν ή θα σας ανησυχήσουν; Η αντιπεριφεριάρχης Νικολάου είναι σίγουρα μία εξαίρετη κυρία αλλά εκπαιδευτικός όμως, που μόλις εννέα μήνες πριν μπήκε στην πολιτική σκηνή.
Απορώ. Τι ακριβώς περιμένετε και πως θα χρησιμοποιήσετε το ανάγνωσμα της απάντησης; Όπως επίσης απορώ για το αν η κυρία Νικολάου αντιλαμβάνεται το ειδικό βάρος της ευθύνης που θα εμπεριέχει η απάντησή της. Θέλω να πιστεύω πως ναι αλλά μένει να το δούμε
. Εύλογα αναρωτιέμαι επίσης γιατί δεν στείλατε μια ακόμη επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους υπουργούς, βουλευτές και κόμματα.

Το υγροποιημένο ή μη αέριο γνωρίζουν όλοι τι είναι. Το φυσικό αέριο είναι! Και τα παιδιά του δημοτικού ακόμη το γνωρίζουν. Το χημείο λίγο ως πολύ ξέρουμε όλοι τι αντικείμενο έχει, ποιος είναι ο ρόλος του και ποια η προσφορά του. Αναρωτιέμαι λοιπόν τι ακριβώς θέλετε να κάνει το χημείο κύριε δήμαρχε; Τι περισσότερο να σας πει πέραν αυτών που και εσείς αλλά και όλοι εμείς γνωρίζουμε; Ότι το αέριο είναι κατά μία έννοια άυλο; Ότι είναι άοσμο και άγευστο; Ή ότι είναι εκρηκτικό; Τα γνωρίζουμε αυτά και τα είπαν επιστήμονες άλλωστε! Για να ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από σας πέστε μας κύριε δήμαρχε...Είναι και άλλα τέτοια που θα μπορούσαν να απαντηθούν από μαθητές της πρωτοβάθμιας αλλά εσείς δεν τα γνωρίζετε; Οι περίεργες συμπεριφορές, ο αρνητισμός, η επιλεκτική προσέγγιση, ακόμη και το υπέρμετρο ενδιαφέρον έστω και αν φιλοξενεί εμμονές είναι συνήθως ιδιόμορφα εργαλεία του βαθύτερου εαυτού μας, για να εξυπηρετούν το εγώ μας. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που εξυπηρετούν πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις ή οποιασδήποτε μορφής συμφέροντα. Επειδή όλοι και απ όλες τις πλευρές γνωρίζουν πως δεν αφήνω τίποτα να αιωρείται εγκυμονώντας την περίπτωση παρερμηνείας, σας ερωτώ ευθέως κύριε δήμαρχε...

Αφού αποκλείσουμε τα κάθε μορφής συμφέροντα, τι και σε τι εξυπηρετεί αυτή η περίεργη συμπεριφορά σας που περιλαμβάνει όλο το παραπάνω πακέτο εργαλείων;

Την τοπική κοινωνία πάντως και τα θέλω της σίγουρα όχι! Θέλω να πιστεύω ότι για λάθος πρόκειται! Κύριε Λαμπάκη διορθώστε το το συντομότερο δυνατόν. Εκτίθεστε κύριε δήμαρχε και αργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσετε! Δεν ξέρω καν αν μπορείτε να αναστρέψετε την κατάσταση ανακτώντας και πάλι την εμπιστοσύνη που άλλοτε σας έδειξε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, Νομίζω παρ' όλα αυτά, πως σε κάθε περίπτωση, αυτό έχετε υποχρέωση να κάνετε θυμίζοντάς σας για μία ακόμη φορά πως η δράση καθορίζει την αντίδραση.

Τα δεδομένα πια έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό λέγαμε:
Θα κλείσουν επιχειρήσεις
Θα αυξηθεί το ποσοστό των ανέργων
Θα ερημώσει ο τόπος, και διάφορα άλλα θα και θα..

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ! Τώρα λέμε:
Παντού λουκέτα!
Και λίγο πριν ερημώσει ο τόπος μας κατοικείται από ανέργους. Σας ερωτώ λοιπόν κύριε δήμαρχε θα κάνετε επιτέλους κάτι για να σωθεί αυτός ο τόπος; Θα αφήσετε επιτέλους να αναπτυχθούν επενδύσεις που θα μας κρατήσουν εδώ; Ή θα αφήσετε ανοχύρωτη την ευρύτερη περιοχή, που κάποιοι, όπως Γερμανοί και Τούρκοι τρίβοντας τα χέρια τους περιμένουν την πλήρη αποδυνάμωσή της ώστε να την αγοράσουν μπιρ παρα!
Κύριε δήμαρχε επιτέλους αντί να προσπαθείτε να απομακρύνετε κάθε τι που μπορεί να μας κρατήσει εδώ, διώχνοντας την ανασφάλειά μας, φροντίστε να έρθει και να γίνει σωστά και καλά προστατεύοντας και το περιβάλλον και την ασφάλειά μας.

Κύριε δήμαρχε επιτέλους! Μην υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας.
Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως τι θέλετε εσείς!
Ότι και αν είναι αυτό κάποια στιγμή θα σας βάλει απέναντι στις ευθύνες σας γι αυτό έστω και τώρα προβληματίστειτε!
Αν όχι δεν έχετε να περιμένετε τίποτα άλλο παρά το ...μπιρ παρά.

Αυτά. Έτσι απλά... λιτά και απέριττα!

Θανάσης Ζωγράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου