24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Μικροεπεισόδια στο μέτωπο της Αλβανίας


Από μικροεπεισόδια σημαδεύτηκαν οι εκδηλώσεις για το ιστορικό «Όχι» στο μέτωπο της Αλβανίας. Στο δρόμο προς την Κλεισούρα, όπου βρίσκεται το νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, μερικές δεκάδες Αλβανοί εθνικιστές πετροβόλησαν τα ελληνικά διερχόμενα λεωφορεία με..
.


συγγενείς και φίλους των πεσόντων, καθώς και αυτοκίνητα επισήμων, φωνάζοντας ανθελληνικά συνθήματα, όπως «η Τσαμουριά είναι αλβανική». 

Δεν γλίτωσε από τον πετροβολισμό ούτε το αυτοκίνητο του έλληνα πρέσβη της Ελλάδας, στο οποίο επέβαινε και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γεώργιος Σούρλας. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Η όλη τελετή που ακολούθησε, έγινε κάτω από τις φωνές και τα εθνικιστικά συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών που ανήκουν στην οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» και στο Κόμμα των τσάμηδων PDIU.

Πάντως, την παράσταση στις εκδηλώσεις έκλεψε ο 95χρονος Γεώργιος Αναστασιόπουλος, πολεμιστής στο έπος του '40. Μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων κατέθεσε αυτοπροσώπως στεφάνι στη μνήμη των συναγωνιστών του, στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτι νομού Αργυροκάστρου. 

Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του έπους του '40 , ήρθε στο Βουλιαράτι, πολέμησε, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του ελληνικού στρατού.

Στο Βουλιαράτι, όπως κάθε χρόνο, διεξήχθησαν οι επίσημες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων συγγενών και φίλων των πεσόντων του έπους του '40 από την Ελλάδα, μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, τοπικών αρχών από την ελληνική μειονότητα και την Αλβανία, εκπρόσωποι από ελληνικά κόμματα και από οργανώσεις και κόμματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Μετά την θεία λειτουργία, μέσα σε ιδιαίτερη κακοκαιρία, έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του '40. Για πρώτη φορά κατέθεσαν στεφάνια και βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και της Χρυσής Αυγής. 
Εκδηλώσεις για το ΌΧΙ, οργάνωσε χθες στην Κορυτσά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Παρόμοιες εκδηλώσεις οργανώθηκαν στους Αγίους Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Τίρανα και αλλού. Στη Χιμάρα, μαζί με το ΟΧΙ γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου