24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μόνο με… πρόσκληση οι πιστοί στον Άγιο Δημήτριο!



Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιόρτασε σήμερα η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.Η επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη», όπου οι επίσημοι ήταν αποκλεισμένοι από τον κόσμο. Οι πολίτες παρακολούθησαν την δοξολογία…
από μέτρα μακριά.
Με… πρόσκληση στην εκκλησία 
Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει περιμετρικά την εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τοποθετήσει μάλιστα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα ήταν κάτι παραπάνω από δρακόντεια.
Η είσοδος στο ναό απαγορεύεται αυστηρά, ενώ για να ανάψει κάποιος ένα κερί πρέπει να έχει πρόσκληση και να έχει ελεγχθεί από τους αστυνομικούς πριν μπει στην εκκλησία.
Στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.
Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός και ο Κάρολος Παπούλιας κατευθύνονται στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913».
Στην τελετή εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου, στο οποίο υπεγράφη η παράδοση της Θεσσαλονίκης, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα δώσει το παρών στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου