24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Απερρίφθη το αίτημα των τραπεζών να ανταλλάξουν τα ελληνικά ομόλογα τους με ομόλογα του EFSF



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του κ. Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και όπως έγινε γνωστό, δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για την ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες με...
ομόλογα του EFSF, ενώ χωρίς αντίκρισμα είναι και η πρόταση για την παροχή εγγυήσεων από το ΤΧΣ. 

Ενδεχομένως, η σημερινή βουτιά των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο να οφείλεται και στην παραπάνω εξέλιξη. 


Παρ΄ όλα αυτά, συμφωνία φαίνεται να υπάρχει στον υπολογισμό του αναβαλλόμενου φόρου που θα προσμετράται στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών, ενώ έγινε γνωστό ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της καταβολής εκ μέρους των τραπεζών του ποσού των 550 εκατ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η συνάντηση του υπουργού με τους τραπεζίτες με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση έγινε διότι στην παρούσα φάση βρίσκεται υπό κατάρτιση το νομοσχέδιο το οποίο αποτελεί prior action για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΤ ζήτησε την αναβολή κατά 1 μήνα της έκδοσης των αποτελεσμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων, κάτι που μπορεί να ισχύσει με υπουργική απόφαση.


Αναφορικά με τη συνάντηση σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

"Σύσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου και ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας. Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της παροχής εγγυήσεων μέσω του EFSF, ενώ αποκλείστηκε η ανταλλαγή ομολόγων. Το θέμα της ρύθμισης των δανείων συμφωνήθηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση, ενώ συμφωνήθηκε να δοθεί παράταση, για τις 30 Νοεμβρίου, στη δημοσιοποίηση των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου