24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών - Συλλήψεις 103 ατόμων

Δίκτυο λαθρεμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιείτο σε όλη την Ευρώπη εξάρθρωσαν οι αρχές. Σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο συνελήφθησαν 103 άτομα.

 Στην κοινή επιχείρηση που στήριξε και οργάνωσε η Europol συμμετείχαν 10 ευρωπαϊκά κράτη και η Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της έννομης τάξης στο Κόσοβο, EULEX Κοσόβου.

 Οι ύποπτοι συνελήφθησαν....
στην Κροατία, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Επιπλέον ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία, ενώ την κοινή επιχείρηση στήριξε και η Αυστρία.

 Όλοι οι συλληφθέντες φέρεται να εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως μέσω της Τουρκίας και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και το εγκληματικό δίκτυο χρησιμοποιούσε διάφορους τρόπους δράσης (modus operandi) για τη λαθραία μετακίνηση τους προς και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολύ συχνά, οι μετανάστες μετακινούνταν κάτω από απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες, όπως σε πολύ μικρές κρύπτες στο πάτωμα λεωφορείων ή φορτηγών, σε εμπορικές αμαξοστοιχίες ή σε πλοία

 Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες ταξίδευαν με πλαστά έγγραφα, ενώ το δίκτυο χρησιμοποιούσε σα modus operandi και εικονικούς γάμους για να ρυθμίσει το καθεστώς διαμονής τους στην Ε.Ε. Στο πλαίσιο της επιχείρησης των αρχών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 117 έρευνες σε σπίτια και άλλου είδους ακίνητα.

 Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, αποδείξεις τραπεζών, ένα ημι-αυτόματο τουφέκι με μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και περισσότερα από 176.500 ευρώ σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου