24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Guardian για Αναστασιάδη: Ξαλάφρωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε. που «ξεφορτώθηκαν» τον Χριστόφια

Λίγο πιο κοντά στο επόμενο πακέτο διάσωσης από την Ευρωζώνη φέρνει την Κύπρο η εκλογή του βετεράνου δεξιού πολιτικού Νίκου Αναστασιάδη, οποίος... καλείται να πράξει ό,τι δεν κατάφερε ο απελθών...
Δημήτρης Χριστόφιας: να αποκαταστήσει την πιστωτική αξιοπιστία της χώρας του.

 Καθώς η «πρώην Βρετανική αποικία» βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης, υπό το βάρος των τεράστιων απωλειών του τραπεζικού της συστήματος, η εν λόγω εκλογή αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην κυπριακή ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων, σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

 Η εκλογή Αναστασιάδη έφερε ανακούφιση στις τάξεις του ΔΝΤ και της Ε.Ε., καθώς στο πρόσωπο του 66χρονου δικηγόρου βλέπουν μία ασφαλή επιλογή στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας της χώρας.

 Η ίδια η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία παρευρέθηκε προσφάτως στην Κύπρο, εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή της προς την υποψηφιότητά του.

 Για τους οικονομικούς αναλυτές, παρ' όλο που η Κύπρος αποτελεί την τρίτη μικρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, το δημοσιονομικό χρέος της και η κατάσταση του τραπεζικού τομέα της θα μπορούσε να επαναθέσει υπό κρίση το κοινό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου