24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μέσα στις δέκα πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του πλανήτη η Κύπρος


Πιο υψηλό δείκτη στρατιωτικοποίησης από τις ΗΠΑ και την Τουρκία έχει η Κύπρος.

Ένατη στον πλανήτη σε αυτόν τον τομέα ..
Η Κύπρος παραμένει στις δέκα πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του πλανήτη, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και έχοντας υψηλότερο δείκτη στρατιωτικοποίησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία.

Σύμφωνα με έκθεση του γερμανικού οίκου BICC (Bonn International Center for Conversion), ο οποίος ασχολείται με τη στρατιωτική κατάσταση παγκοσμίως, η Κύπρος είναι σήμερα ένατη στο σχετικό κατάλογο. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, την οποία παρουσιάζει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η Κύπρος μαζί με τη Ρωσία είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζουν εδώ και μερικά χρόνια να διατηρούν μια θέση στην πρώτη δεκάδα των πλέον στρατιωτικοποιημένων κρατών της υφηλίου.

Όσον αφορά ειδικά την Κύπρο, σημειώνεται ότι ο κυριότερος λόγος που η χώρα εμφανίζεται με υψηλό δείκτη στρατιωτικοποίησης είναι η μη λύση του κυπριακού προβλήματος. Στην έκθεση ωστόσο δεν γίνεται αναφορά σε στρατιωτική κατοχή τμήματος της νήσου από την Τουρκία, αλλά σε "διένεξη μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πληθυσμιακής ομάδας, η οποία παραμένει άλυτη εδώ και δεκαετίες".

Όπως αναφέρεται και σε προηγούμενη έκθεση του 2011, ο υψηλός δείκτης στρατιωτικοποίησης σε Ελλάδα και Κύπρο είχε να κάνει με το κυπριακό πρόβλημα και την αντιπαράθεση με την Τουρκία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου