24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σε εξέλιξη η περισυλλογή 408 μεταναστών δυτικά της Κρήτης


Σε 408, ανάμεσά τους 100 γυναίκες και παιδιά, ανέρχονται οι παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ένα παλαιό σκάφος, μήκους 32 μέτρων, το οποίο εντοπίστηκε 65 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης. Το σκάφος εξέπεμψε σήμα ...
κινδύνου αργά το χθες το βράδυ και σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

 Στο σημείο έφθασαν ένα φορτηγό πλοίο, ένα δεξαμενόπλοιο και ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, το οποίο απέπλευσε από τον Πειραιά και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που αναχώρησε από την Πάρο. Επίσης, έχει φθάσει άλλο ένα φορτηγό πλοίο και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Το μεσημέρι, αρκετοί από τους μετανάστες επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να μεταφερθούν στο πλησιέστερο λιμάνι της Κρήτης. Έως αυτή την ώρα, η διαδικασία μετεπιβίβασης των μεταναστών στα παραπλέοντα πλοία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Εκτιμάται ότι το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες, που οι περισσότεροι είναι Σύριοι και Αιγύπτιοι, είχε τελικό προορισμό την Ιταλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου