24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

«Εμπιστεύθηκα στον Μανουέλ Βαλς την αποστολή να ηγηθεί της κυβέρνησης της Γαλλίας», δήλωσε ο Ολάντ

 Ο ΝΕΟΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ                                         
  Τον νυν υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θεωρείται από τους δημοφιλέστερους της γαλλικής κυβέρνησης, επέλεξε ο Φρανσουά Ολάντ να ορίσει νέο πρωθυπουργό της χώρας και ...
επικεφαλής μιας «κυβέρνησης μάχης», όπως τη χαρακτήρισε, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού μετά την βαριά ήττα στις δημοτικές εκλογές.

 «Εμπιστεύθηκα στον Μανουέλ Βαλς την αποστολή να ηγηθεί της κυβέρνησης της Γαλλίας», δήλωσε ο Ολάντ, απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό σε ένα σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα. Υπογράμμισε ότι άκουσε το «ξεκάθαρο» μήνυμα των Γάλλων και υποσχέθηκε ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. «Άκουσα το μήνυμά σας. Είναι ξεκάθαρο: Όχι αρκετή αλλαγή και πολλή αργοπορία. Όχι αρκετές θέσεις εργασίας και άρα υψηλή ανεργία.

 Όχι αρκετή κοινωνική δικαιοσύνη και πολλοί φόροι», ανέφερε ο ίδιος. «Το μήνυμα αυτό απευθύνθηκε προσωπικά σε εμένα. Πρέπει να απαντήσω», πρόσθεσε. «Η ανάταξη της χώρας είναι απαραίτητη. Η ανάταξη του παραγωγικού μας μοντέλου.

 Η ανάταξη των δημοσιονομικών μας. Η ανάταξη της επιρροής μας στην Ευρώπη και τον κόσμο», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος. Ο Ολάντ υποσχέθηκε «μια μικρή, συγκροτημένη και ενωμένη ομάδα», την οποία χαρακτήρισε «κυβέρνηση μάχης» ώστε να «ξαναδοθεί ώθηση στην οικονομία μας». Εξάλλου σημείωσε ότι βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας θα είναι να επιδιώξει το λεγόμενο «σύμφωνο ευθύνης», ώστε να μειωθούν τα εργοδοτικά κόστη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 Επιπλέον ο Ολάντ πρόσθεσε ότι θα μειώσει τη φορολογία ως το 2017, αλλά και τις εισφορές των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι η Γαλλία θα πρέπει να πείσει τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν υπόψη τους τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας, όταν εξετάζουν αν παραμένει πιστή στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες.

Ο Μανουέλ Βαλς, που μέχρι τώρα ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο πιο δημοφιλής υπουργός της χώρας με δημοτικότητα που φτάνει το 46%, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Ipsos, διπλάσια από αυτή του Ολάντ και του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος υπέβαλε νωρίτερα την παραίτησή του

. Οι δύο Οικολόγοι υπουργοί της απερχόμενης κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι «δεν πρόκειται να συμμετάσχουν» στη νέα κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Ο υπουργός αρμόδιος για την Ανάπτυξη Πασκάλ Κανφέν και η υπουργός Στέγασης Σεσίλ Ντιφλό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι δεν θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι «οι ιδέες του νέου πρωθυπουργού (…) δεν αποτελούν επαρκή απάντηση στα προβλήματα των Γάλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου