24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Χανιά.... Παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για τη μεταφορά των κηπευτικών


Ο Βουλευτής Χανίων και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, επικοινώνησε σήμερα, 31.03.2014, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο συνεζήτησε την εξέλιξη ....του διαλόγου με την Π.Ν.Ο., σχετικά με την προκηρυχθείσα απεργία.

  Περαιτέρω, ο κ. Μαρκογιαννάκης απέστειλε στον κ. Βαρβιτσιώτη την παρακάτω επιστολή: «Με την εξαγγελθείσα απεργιακή ....
κινητοποίηση από την Π.Ν.Ο. δημιουργούνται για άλλη μια φορά τεράστια προβλήματα, προπάντων στη νησιωτική χώρα, καθώς η παρεμπόδιση της μετακίνησης των πολιτών και της διακίνησης αγαθών απομονώνει ολόκληρες κοινωνίες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

 Εκείνοι, όμως, που κυριολεκτικά έρχονται σε απόγνωση είναι οι παραγωγοί των πρώιμων κηπευτικών και εσπεριδοειδών της Κρήτης. Κατ’ έτος κατά την περίοδο περί το Πάσχα διαμορφώνονται σχετικά ευνοϊκές συνθήκες αγοράς για τα προϊόντα τους και έτσι, έστω και μετά μεγάλης δυσκολίας, κατορθώνουν και επιβιώνουν.

Το ευπαθές, όμως, των εν λόγω προϊόντων επιβάλλει την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ της συλλογής και της διάθεσής τους στην κατανάλωση. Με αυτά τα δεδομένα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ευχερώς, αφενός, το μέγεθος της καταστροφής για ανθρώπους βιοπαλαιστές και για την εθνική οικονομία από μια απεργιακή κινητοποίηση, έστω και ολίγων ημερών, και, αφετέρου, την αντίδραση όλων εκείνων, οι οποίοι, ανήμποροι, θα παρακολουθούν τον κόπο τους κυριολεκτικά να σαπίζει πάνω στα φυτά ή στα λιμάνια, μέσα σε φορτηγά.

 Είναι απόλυτα κατανοητό ότι οι ναυτεργάτες εργάζονται υπό δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες και ότι τα προβλήματά τους έχουν επιδεινωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας.

Όμως η επίλυση προβλημάτων και η ικανοποίηση αιτημάτων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιδιώκεται μέσω της επίδειξης αδιαφορίας για το ποιες θα είναι οι συνέπειες για άλλες κοινωνικές ομάδες ή για το κοινωνικό σύνολο.

 Επιβάλλεται, κατ’ ακολουθίαν, προκειμένου να αποτραπούν οι ως άνω δυσάρεστες συνέπειες και να αποφευχθούν εντάσεις και συγκρούσεις, όπως αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, να βρεθεί λύση. Η ιδανική λύση θα ήταν, μετά από διάλογο, να λυθεί η απεργία, την οποία έχει κηρύξει η Π.Ν.Ο. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα πρέπει με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου να βρεθεί το ταχύτερο δυνατόν εναλλακτική λύση για τη μεταφορά ιδία των ευπαθών προϊόντων απ’ τα λιμάνια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου