24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Έκαναν πολυτελή ζωή με πλαστές πιστωτικές κάρτες


   Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 25χρονος Σουηδός, που θεωρείται ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος και δύο ημεδαποί, 55 και 44 ετών. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής ...
οργάνωσης, της απάτης κακουργηματικής μορφής, της πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής και του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

 Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ο εξπέρ στην τεχνολογία υπολογιστών, 25χρονος ενώ βρισκόταν στην χώρα του, συμμετείχε σε διαδικτυακές συζητήσεις, μέσω των οποίων εντόπισε ιστοσελίδες που διέθεταν προς πώληση αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν κλαπεί διαδικτυακά.

 Χρησιμοποιώντας εικονικά διαδικτυακά νομίσματα (bitcoins), αγόρασε τουλάχιστον 1.085 τέτοιους αριθμούς. Στη συνέχεια, αφού προμηθεύτηκε τον κατάλληλο εξοπλισμό και λογισμικό, δημιούργησε πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες τον Σεπτέμβριο του 2013 ήρθε στην Ελλάδα.

 Μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς, έμειναν σε ακριβά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και έκαναν τουλάχιστον 26 παράνομες αγορές από εμπορικά καταστήματα της πόλης. Εκείνη την περίοδο στο κύκλωμα εντάχθηκαν οι δύο ημεδαποί, που συνελήφθησαν.

 Τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο 25χρονος ήρθε και πάλι στην Ελλάδα και για τουλάχιστον τρεις μήνες, έκανε δεκάδες απατηλές συναλλαγές με εμπορικές επιχειρήσεις των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.

 Οι αρχές εκτιμούν ότι τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον 212 συναλλαγές, η χρηματική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 33.000 ευρώ ενώ ο νεαρός Σουηδός είναι γνωστός στις αρχές της χώρας του, καθώς έχει απασχολήσει κατ΄επανάληψη για παρόμοια αδικήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου