24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

ΗΠΑ: 29 νεκροί από τις φονικές καταιγίδες


Το σύστημα καταιγίδων που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους συνεχίζει σήμερα την καταστροφική του πορεία κατά μήκος ενός..
μεγάλου τμήματος των νοτιοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ, προκαλώντας χαλαζοπτώσεις σε μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, θυελλώδεις ανέμους ενώ υπάρχει ο κίνδυνος περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι να πλήξουν την περιοχή.

 Οι πληροφορίες για τον απολογισμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι 29 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε 6 πολιτείες και δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο κίνδυνος για το σχηματισμό νέων ανεμοστρόβιλων μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς το ισχυρό μετεωρολογικό σύστημα σαρώνει τα νότια και τα κεντρικά των ΗΠΑ.

 Νωρίς το πρωί, ένα μεγάλο σύμπλεγμα από καταιγίδες σφυροκόπησε την Αλαμπάμα, την Τζόρτζια και την Φλόριντα, με ανεμοστρόβιλους να πλήττουν την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια. Ο κίνδυνος εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων θα ελαττωθεί για λίγο πριν αυξηθεί και πάλι στο Τενεσί, το Μισισίπι, την Αλαμπάμα τις επόμενες ώρες.

 «Η μεγαλύτερη απειλή σήμερα εντοπίζεται στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές των ακτών του Κόλπου» είπε ο Μπριν Κερ, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέων ακραίων καιρικών φαινομένων στο Τενεσί και την Κοιλάδα του Οχάιο εντός της ημέρας.
 Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζόρτζια, Νέιθαν Ντιλ, ο οποίος την κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αργά χθες το βράδυ, δήλωσε σε σχέση με το κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται: «Είμαστε προετοιμασμένοι τώρα και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, Θεός φυλάξοι, τυχόν καταστροφές από ανεμοστρόβιλους ή πλημμύρες».

 Ένας από τους πολλούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν το Μισισίπι, έπληξε την πόλη Τουπέλο, καταστρέφοντας εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις, ρίχνοντας κολώνες ηλεκτρισμού και ξεριζώνοντας δέντρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

 Ο αστυνομικός διευθυντής του Τουπέλο Μπαρτ Αγκίρε περιέγραψε ότι τα σωστικά συνεργεία πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, ερευνώντας τα κατεστραμμένα κτίρια και κάποιες κατοικημένες περιοχές αποκλείστηκαν καθώς τα συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους στις κολώνες ηλεκτρισμού που έχουν πέσει και ερευνούν για τυχόν διαρροές γκαζιού.

 Κάποιοι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές, μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο του Ερυθρού Σταυρού που στήθηκε σε ένα αθλητικό γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου