24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

ΣΩΛΚ: Έτοιμη για τις δουλειές των αγωγών


Ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια για συμμετοχή σε ενεργειακά έργα διαθέτει πλέον η Σωληνουργεία Κορίνθου. 

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, «η συνεχής υλοποίηση σημαντικών...
επενδύσεων και η διεύρυνση της γκάμας προϊόντων του Ομίλου, σε συνδυασμό με την ευέλικτη κοστολογική του πολιτική αποδεικνύουν την ανταγωνιστικότητά του στις διεθνείς αγορές και τον καθιστούν αξιόπιστο συνεργάτη στην κατασκευή και των πιο απαιτητικών έργων.

 Αξιοσημείωτη είναι η σε εξέλιξη επένδυση που αφορά σε μονάδα παραγωγής σωλήνων ευθείας ραφής μεγάλης διαμέτρου τύπου LSAW-JCOE για την κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, μετά την ολοκλήρωση της οποίας η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ θα διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια προϊόντων.

Το γεγονός αυτό θα δώσει στον Όμιλο τη δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών που στην παρούσα φάση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικού, της Δυτικής / Ανατολικής Αφρικής, της Βόρειας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής, καθώς σε αυτές αναμένονται σημαντικά νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής».

 Επίσης, αναφέρθηκε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η μείωση των επενδύσεων σε νέα ενεργειακά έργα αναφορικά με έργα υποδομών εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και η πτώση της τιμής των πρώτων υλών ήταν τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν και επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2013 του Ομίλου ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 Συγκεκριμένα οι πωλήσεις μειώθηκαν, τόσο σε επίπεδο όγκου, όσο και αξίας και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 165,4 εκ. ευρώ έναντι 234,7 εκ. ευρώ τη χρήση 2012 σημειώνοντας πτώση κατά 29,5%. Σε επίπεδο κερδοφορίας, το μικτό κέρδος κατέγραψε μείωση κατά 49,3% και ανήλθε στη χρήση 2013 σε 22,4 εκ. ευρώ έναντι 44,1 εκ. ευρώ πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στη χρήση 2013 σε 4,6 εκ. ευρώ έναντι 21,3 εκ. ευρώ και οι ενοποιημένες προ φόρων ζημίες ανήλθαν σε 3,4 εκ. ευρώ έναντι κερδών 11,8 εκ. ευρώ πέρυσι.

 Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στη χρήση 2013 σε ζημιές 6,1 εκ. ευρώ (ζημιές 0,049 ευρώ ανά μετοχή) έναντι κερδών 9,7 εκ. ευρώ (0,0778 ευρώ ανά μετοχή) το 2012. Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στην Ελλάδα (από 20% σε 26%) επιβάρυνε περαιτέρω τα καθαρά αποτελέσματα με αναβαλλόμενη ζημιά, ύψους 3,6 εκ. ευρώ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρίας ότι η παγκοσμίως ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για μείωση του κόστους της ενέργειας αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα που αφορούν ενεργειακά έργα και έργα υποδομών, γεγονός το οποίο θα έχει θετική συμβολή στα μεγέθη του Ομίλου.

Παράλληλα, ο Όμιλος ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ παραμένει ένας από τους ισχυρότερους ομίλους στην κατασκευή σωλήνων παγκοσμίως.

 reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου