24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μπλόκαραν 18 τόνους φρουτοποτού




Στην απαγόρευση εισαγωγής στην Ελλάδα, 18 τόνων φρουτοποτών μάνγκο προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.  Στη συγκεκριμένη ποσότητα φρουποτών που βρισκόταν σε 1.231 χαρτοκιβώτια στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά, διαπιστώθηκε, έπειτα....
από δειγματοληπτικό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, η ύπαρξη του συντηρητικού βενζοϊκού νατρίου (Ε211), σε συγκεντρώσεις υψηλότερες των ανώτατων επιτρεπτών ορίων.

Επιπλέον από τις συσκευασίες απουσίαζε η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία αναγραφή του τόπου παραγωγής ή προέλευσης του προϊόντος.

Ελεγκτές τροφίμων αναφέρουν ότι το Ε211 προστίθεται στα αναψυκτικά αλλά και σε φρουτοχυμούς προκειμένου να εμποδιστεί η εμφάνιση μούχλας. Ωστόσο όταν είναι σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες.

Το συγκεκριμένο φορτίο κρίθηκε μη κανονικό και μη ασφαλές και απαγορεύτηκε η εισαγωγή του στη χώρα, μέχρι την οριστική λήψη απόφασης για την τύχη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου