24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Μόνο οι 9 στους 100 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση


          SOS - SOS

Μόλις το 9% των οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών είχαν υπαχθεί στα τέλη Μαΐου σε ρύθμιση για τη σταδιακή αποπληρωμή...
των χρεών τους. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 381.401 οφειλετών είχαν υπαχθεί μόλις οι 33.467. Την ίδια ώρα, το ίδιο απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και για εκείνους που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς από αυτούς, οι 4 στους 10 δεν πληρώνουν.

Ειδικότερα, από την έναρξη των διατάξεων, τον Ιούλιο του 2013, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ δεν εξυπηρετούν τις δόσεις τους.

Στα τέλη Μαΐου στην «πάγια ρύθμιση» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 196 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 176 εκατ. ευρώ. Βάσει των ίδιων στοιχείων στα τέλη Μαΐου στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 426 εκατ. ευρώ, όταν στα τέλη Απριλίου οι οφειλές αυτές ήταν 439 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά, που βρίσκονται στη διάθεση του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση αρμόδιων στελεχών της Κοινωνικής Ασφάλισης ότι, εάν δεν υπάρξει άμεσα αλλαγή στις ισχύουσες διατάξεις τόσο για την ρύθμιση χρεών της «Νέας Αρχής» όσο και για την «Πάγια Ρύθμιση», τα έσοδα των ταμείων θα καταρρεύσουν. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, ζητώντας αύξηση των δόσεων και μείωση των καταβαλλόμενων ποσών.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζεται νέο σχέδιο με στόχο την είσπραξη 13,5 δισ. ευρώ μέσω της αύξησης του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής από 48 σε 72. Μάλιστα, εξετάζεται οι οφειλές που θα κεφαλαιοποιηθούν να αφορούν μέχρι και τον Μάιο 2014.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου