24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



γραφει ο αλεξ τσιμπο
Το Σάββατο 21 Ιουνίου το απόγευμα τελέστηκαν τα Θυρανοίξια μιας νέας εκκλησίας στην παραλία της Σκοτίνας Πιερίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για..
τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, κατασκευασμένος εξολοκλήρου από ξύλο. Θα λειτουργεί μόνον κατά τη θερινή περίοδο, για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών χιλιάδων παραθεριστών, που κατακλύζουν την περιοχή. Μεταξύ αυτών είναι και οι οικογένειες στρατιωτικών, που περνούν τις διακοπές τους στις παρακείμενες θερινές εγκαταστάσεις (ΚΕΔΑ) του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Λάρισας.



Η τελετή των Θυρανοιξίων άρχισε με την υποδοχή της ιστορικής και θαυματουργού εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας, που μετέφεραν πεζοί οι ιερείς και οι πιστοί από τον ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοτίνας. Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επικεφαλής των κληρικών της νεοσυσταθείσης Αρχιερατικής Περιφέρειας Λιτοχώρου. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε λιτανευτική πομπή, που κατέληξε στον νέο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης. Ακολούθησε ο αγιασμός των Θυρανοιξίων και ο Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στα Θυρανοίξια παρέστησαν ο η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γεώργιος Παπαθανασίου καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κων/νος Δημόπουλος, ο Διοικητής ΚΕΔΑ Σμήναρχος Δημήτριος Μπουτσέλης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα και πολλοί πιστοί από τη Σκοτίνα και αλλού.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στις ομιλίες του, τόσο κατά τα Θυρανοίξια, όσο και κατά τη Θ. Λειτουργία, τόνισε τη σημασία δημιουργίας της νέας εκκλησίας, που στο μέλλον θα αποτελεί επίκεντρο της λατρευτικής ζωής των πιστών.

Αυτό, όπως εξήγησε, ήταν χρόνιο αίτημα χιλιάδων παραθεριστών της περιοχής. Τόνισε, επίσης, ότι ο άνθρωπος σε κάθε φάση της ζωής του, συνεπώς ακόμη και κατά την περίοδο των διακοπών, έχει την ανάγκη επικοινωνίας με τον Θεό.


 Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο στήσιμο της νέας αυτής εκκλησίας, ιδιαίτερα τους περιοίκους και τους ενορίτες της Σκοτίνας, που αγκάλιασαν το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή.

Παίρνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Β΄ Ματθαίου, συνέδεσε την περίπτωση των αλιέων-μαθητών του Ιησού με το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας διαχρονικά, λέγοντας ότι ο Χριστός ανέθεσε στους αποστόλους και δι’ αυτών στους διαδόχους τους, επισκόπους και ιερείς, την ποιμαντική μέριμνα των πιστών. 

Εξήγησε ότι στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη ποιμαντική πρωτοβουλία για τη λειτουργική εξυπηρέτηση των παραθεριστών, που αποτελούν το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας κατά τη θερινή περίοδο. Τέλος, ανήγγειλε ότι και ακόμη ένας Ιερός Ναός θα τεθεί σε λειτουργία σε παρακείμενο παραθαλλάσιο οικισμό, για την κάλυψη αντίστοιχων λατρευτικών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου