24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Τώρα η Α.Σαββαϊδου θα πρέπει να ελέγχει πρώην πελάτες της...



Πώς θα σας φαινόταν αν ένας κλέφτης αναλάμβανε αρχηγός της Αστυνομίας; Ε, κάτι ανάλογο πάει να συμβεί και στην περίπτωση της προεπιλεγείσας ...Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου η οποια προτάθηκε ως προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και την τρόικα.

Η συκεκριμένη είναι ανώτερη υπάλληλος της ελεγεκτικής εταιρείας PwC Ελλάς με πολύ υψηλό μισθό, όπως φαίνεται μάλιστα και τώρα τα εγκαταλείπει όλα αυτά για να αναλάβει την θέση αυτή με μηνιαία αμοιβή κάπου 2.500 ευρώ.


Τώρα πώς από την θέση την θέση της νομικής συμβούλου σε θέματα φοροδιαφυγής, για την ακρίβεια, "φοροαποφυγής", δηλαδή νόμιμων διαδικασιών αποφυγής καταβολής φόρων, με πελάτες μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, θα μετατραπεί σε ... κυνηγός των μεγαλοφοροφυγάδων που μέχρι τώρα ήλεγχε είναι ένα ζήτημα. Και μάλιστα στη νέα της θέση θα εισπράττει πολύ ολιγότερα απ'ότι στην παλαιά.

Κάτι σαν ... hacker που προσλαμβάνεται από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μας μοιάζει η όλη υπόθεση...

Η Α.Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι δικηγόρος, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων με πελάτες το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους.

Τώρα η Α.Σαββαϊδου θα πρέπει να ελέγχει πρώην πελάτες της τους οποίους συμβούλευε νομικά πώς να αντιμετωπίσουντο δημόσιο για να φοροαποφύγουν...

Δηλαδή "έβαλαν τον λύκο (σ.σ.: με την καλή έννοια) να φυλάει τα πρόβατα"; Πάντως είναι πραγματικά τυχερές οι εταιρείες που συναλλάσσονταν με την PwC Ελλάς.

Κύκλοι της κυβέρνησης φαίνεται πάντως να είναι προβληματισμένοι με αυτήν την επιλογή η οποία έχει να κάνει με τις σχέσεις της συγκεκριμένης νομικού με τη Γαλλία. Ας μην ξεχνάμε πως στους κριτές εντάσσεται και ο Λε Πετίτ της ομάδας της τρόικα Γάλλος στην υπηκοότητα, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.

Πάντως η κυβέρνηση, το μόνο που πρέπει να ελέγχει, είναι τα γκαρσόνια που φέρνουν νερό στο υπουργικό. Διαρρέει "προβληματισμό" για την επιλογή Γ.Χαδρούβελη για την κορυφαία κυβερνητική θέση σε ότι αφορά την εσωτερική οικονομική διοίκηση της χώρας, αλλά το ερώτημα είναι "Ποιος επέλεξετον Γ.Χαρδούβελη για ΥΠΟΙΚ;". Πάντως όχι ο Α.Σαμαράς...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου