24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στη Νιγηρία


Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε ένα εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούζα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα και ακόμη 52 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για..
διάσωση ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στο εμπορικό κέντρο. Η επίθεση συνδέεται από τοπικά και διεθνή μέσα με την Μπόκο Χαράμ, την ισλαμιστική οργάνωση που το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει σειρά βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων, ενώ βρίσκεται και πίσω από την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών, οι οποίες ακόμη αγνοούνται.

 Σημειώνεται πως νέες απαγωγές γυναικών και κοριτσιών σημειώθηκαν και τις τελευταίες ημέρες, ενώ το Σάββατο δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκε σε τέσσερα χωριά κοντά στο Τσιμπόκ, στα σύνορα με το Καμερούν, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

 Η κυβέρνηση της Νιγηρίας μέχρι σήμερα αδυνατεί να περιορίσει τη φονική δράση της οργάνωσης. Τελευταία επίθεση της Μπόκο Χαράμ σημειώθηκε τη Δευτέρα στην ιατρική σχολή της Κάνο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.

 Τους τελευταίες τρεις μήνες η οργάνωση έχει επιτεθεί δύο φορές στην πρωτεύουσα Αμπούζα. Τον Απρίλιο με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκότωσε 75 ανθρώπους σε σταθμό λεωφορείων, ενώ μια αντίστοιχη επίθεση σημειώθηκε την 1η Μαϊου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου