24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Σύγκρουση συμφερόντων καταγγέλλει ο Καρχιμάκης






Σύγκρουση συμφερόντων καταγγέλλει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, στην υπόθεση της PROTON BANK.

Με νέα παρέμβασή του, ο κ.Καρχιμάκης, ρωτά να μάθει αν γνωρίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, τι στοιχείο μπορεί ...

να έχει εξαφανιστεί ή και δολίως πιθανώς να έχει αποκρυβεί στην «ύποπτη», όπως την χαρακτηρίζει, πώληση της PROTON BANK από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Μια πρωτοφανής, μεθοδευμένη και παράνομη σύγκρουση συμφερόντων εκτυλίχθηκε με ευθύνη της διοίκησης της κεντρικής τράπεζας Ελλάδος, στην πώληση της PROTON BANK, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν με εκατοντάδες εκατ. ευρώ και οι Έλληνες φορολογούμενοι καταθέτες και το ελληνικό δημόσιο», λέει, σημειώνοντας ότι «η Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστοδοτικών θεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας, όπως συζητείται, υπό την ευθύνη της διοίκησης της, ενέκρινε την συμμετοχή -έλεγχο Λαυρεντιάδη στην PROTON μέσω της υπ.αριθμ.295/30-3-2010 Θέμα 4 απόφασης της».

Κατόπιν τούτου, αναρωτιέται μήπως θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπάρχει απόφαση της ίδιας επιτροπής, την ίδια ημερομηνία που φέρεται ότι έχει αποκρυβεί σκόπιμα και μεθοδευμένα από τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται υπέρβαση στα χρηματοδοτικά ανοίγματα του ομίλου Λαυρεντιάδη ύψους περίπου 170 εκατ.ευρώ.

«Αν αυτό ίσχυε, τότε γιατί του δόθηκε ο έλεγχος της τράπεζας;», ρωτά. Και συνεχίζει : «Ισχύει ότι στην τράπεζα επιβλήθηκε κύρωση και με αυτή την ενέργεια της επιβάλλεται να εξαλείψει την υπέρβαση μέχρι τα τέλη του 2010 ενώ στο μεταξύ, το πόσο της υπέρβασης των 170 εκατ ευρώ αφαιρείται από τα εποπτικά της κεφάλαια με αποτέλεσμα να είναι πλέον ανεπαρκείς οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας; Πρόκειται ή δεν πρόκειται για μια πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων; Είναι τελικά δυνατόν να εκχωρείται με παράνομο και ύποπτο τρόπο από την αρμόδια για αυτό κεντρική τράπεζα ο έλεγχος και η διοίκηση μιας τράπεζας σε επιχειρηματία που όχι απλά έχει λάβει από την τράπεζα αυτή σημαντικά δάνεια αλλά αυτά ακριβώς τα δάνεια επιφέρουν στην τράπεζα κυρώσεις και απώλεια εποπτικών κεφαλαίων; Ποια η σκοπιμότητα;».

Καταλήγοντας, ο κ.Καρχιμάκης αναρωτιέται αν τα γνωρίζουν όλα αυτά οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι εισαγγελείς Διαφθοράς. «Αν δεν τα γνωρίζουν μήπως πρέπει να διευρύνουν την έρευνα και να αποδώσουν ευθύνες για τα χρήματα που χάθηκαν και απο τους Έλληνες καταθέτες και απο το δημόσιο σε βάρος τελικά του κόσμου που δοκιμάζεται από την κρίση ;», σημειώνει. Και αναμένει απαντήσεις. Και …πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου