24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Πεδίο μάχης οι δρόμοι του Φέργκιουσον


"Kαίγεται" η Αμερική - συγκεντρώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ

Με βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κτιρίων και γενικευμένη ένταση αντιδρά... μεγάλη μερίδα πολτιών στην απόφαση του δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν – Διάγγελμα Ομπάμα για αυτοσυγκράτηση..

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μιζούρι, έκλεισε το αεροδρόμιοΣε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ, εκεί όπου τις τελευταίες ημέρες ξετυλίγεται μια νέα πρωτοφανής τραγωδία με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό από αστυνομικούς ενός 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού στην πόλη Φέργκιουσον. 

Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, το οποίο όμως χθες αποφάσισε να μην προχωρήσει σε δικαστικό έλεγχό της, μια απόφαση που πυροδότησε νέο κύκλο επεισοδίων απ' άκρου εις άκρον στις ΗΠΑ!

Ήδη εδώ και ώρες οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στους χιλιάδες διαδηλωτές που ξεχύθηκαν εκ νέου στους κεντρικούς δρόμους του Φέργκιουσον.

Οι διαδηλωτές, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δεν απαγγέλλονται κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε θανάσιμα το 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκαλώντας το απόλυτο χάος σε αρκετές περιοχές της πόλης.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη βία» δήλωσε σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μισή περίπου ώρα μετά την ανακοίνωση του εισαγγελέα.

«Είμαστε ένα έθνος που βασίζεται στις αρχές ενός κράτους δικαίου και για αυτό πρέπει να δεχτούμε την απόφαση του δικαστηρίου» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος που χαιρέτησε τη στάση των γονιών του Μάικλ Μπράουν, οι οποίοι μετά το άκουσμα της απόφασης κάλεσαν σε ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Σε κάθε περίπτωση ολόκληρη η Πολιτεία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις επόμενες 30 ημέρες, ενώ νωρίτερα το πρωί σήμερα (Σ.Σ ώρα Ελλάδας), η Πολιτικη Προστασία απαγόρευσε μέχρι νεωτέρας τις εισερχόμενες πτήσεις στο κοντινό αεροδρόμιο Λάμπερτ Σεντ Λιούις...
 







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου