24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Αν δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει σύγχρονο κράτος




Του Φώτη Σαραντόπουλου

Τι σημαίνουν όλα αυτά, στην "Ελλάδα των θαυμάτων";

Το 1999 (χίλα εννιακόσια ενενήντα εννέα), δηλαδή πριν 15 χρόνια, μία Τράπεζα εξέδωσε Διαταγή Πληρωμής κατά μίας....
Ανώνυμης Εταιρείας.

Το 2014, η Διαταγή αυτή ακυρώθηκε, αφού έγινε δεκτή η ανακοπή που κατέθεσε η Α.Ε. (το 1999)

Τι σημαίνουν όλα αυτά, στην "Ελλάδα των θαυμάτων";

Σημαίνουν, ότι επί 15 χρόνια, η Α.Ε. ήταν στον Τειρεσία, είχε δηλαδή εις βάρος της δυσμενή στοιχεία. Επί 15 χρόνια, η Τράπεζα μπορούσε να την κυνηγήσει (και το έκανε) για ανύπαρκτες οφειλές.


Αυτό είναι μοναδική περίπτωση; Κάθε άλλο. Άλλη Α.Ε. (ο γράφων έχει σχέση και με αυτήν και με την προηγούμενη), επί 15 έτη (1999-2014) φέρεται να έχει χρέη προς το Δημόσιο, και μάλιστα από φοροδιαφυγή, παρ' ότι έχει ήδη κερδίσει όλες τις προσφυγές που έκανε. Στο ενδιάμεσο, υπήρξαν ακόμη και κατασχέσεις, αλλά και πολλές άλλες συνέπειες.

Θα μπορούσα να καταναλώσω την σημείωση αυτή στο πώς αποζημειώνεται κανείς, για όλα αυτά. Αλλά δεν έχει νόημα να το κάνω, αφού και να γίνει αγωγή αποζημίωσης, πέρα από το ότι θα περιμένει κανείς μερικές δεκαετίες για να τελεσιδικήσει, το πιθανότερο είναι πως στο τέλος, η απαίτηση του (γέρου πλέον ενάγοντος) μπορεί και να έχει παραγραφεί ...

Ας δούμε λοιπόν την ουσία, που αφορά όλους μας.

Και η ουσία βρίσκεται στο ότι δεν πιάσαμε πάτο μόνο λόγω προβλημάτων στην οικονομία. Η κρίση δεν οφείλεται μόνο στον κρατισμό και στην διαφθορά.

Θα υπήρχε διαφθορά αν λειτουργούσε σωστά (γρήγορα) η Δικαιοσύνη;

Θα διαλυόταν η οικονομία, αν αυτή μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε αυθαιρεσίες;


Σε όσους νομίζουν ότι όλα θα φτιάξουν, αρκεί να γίνουν οι (απαραίτητες) μεταρρυθμίσεις στην οικονομία (μόνο), αλλά και σε αυτούς που νομίζουν ότι όλα θα φτιάξουν αν ξανανέβουν μισθοί και συντάξεις, θα απαντήσω με μία παροιμία:

Αλλού με τρίβεις Γούμενε, κι αλλού έχω τον πόνο ...


Χωρίς ταχεία απονομή Δικαιοσύνης, η Ελλάδα δεν θα θυμίζει σύγχρονο κράτος.

Φαρ Ουέστ θα θυμίζει, κράτος που ισχύει ο Νόμος του ισχυρού ...


ΥΓ. Μην ξεγελαστεί κανείς και νομίσει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα είναι σε σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι !!!

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε Δικαιοσύνη, καταργώντας τον δεύτερο βαθμό, καταργώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, βάζοντας όριο στις αναβολές και μειώνοντας ποινές για "να αποσυμφορηθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα".

Όποιος θέλει πραγματικές αλλαγές, θα ξεκινήσει από το "ωράριο Γραμματέων" και από τις απίστευτες καθυστερήσεις στις αστικές αποφάσεις

Αναρτήθηκε από logia Starata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου