24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο15...

Δόκιμοι, με μικρότερο μισθό και εργασιακά δικαιώματα υπό... προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους στο δημόσιο προβλέπει η νέα συμφωνία με ...
την τρόικα, ενώ παράλληλα οι μόνιμοι φαίνεται ότι περιορίζονται μόνο σε όσους διαθέτουν πτυχίο και έχουν πολύ συγκεκριμένες

ειδικότητες.

Για το 2015 προβλέπονται προσλήψεις μονάχα εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι προσλήψεις θα περιοριστούν στο ελάχιστο και ουσιαστικά πάμε σιγά, σιγά σε ένα μοντέλο προσλήψεων με ένα ιδιότυπο καθεστώς σύμβασης ορισμένου χρόνου.

Το πρώτο βήμα γίνεται τώρα με τη μείωση των αποδοχών των νεοπροσλαμβανόμενων κατά 96 ως 148 ευρώ και την επί της ουσίας κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους καθώς επί δύο χρόνια θα βρίσκονται υπό δοκιμή και μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θα κρίνεται η μονιμοποίησή τους.

Αν εξαιρέσει δηλαδή κανείς τις προσλήψεις μέσω παραγωγικών σχολών των σωμάτων ασφαλείας που επί της ουσίας είναι δεδομένη η μονιμοποίηση των στελεχών, όλα τα υπόλοιπα είναι υπό συζήτηση.

Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα στο κράτος να “αλλάζει ανά διετία υπαλλήλους κατά χιλιάδες έτσι ώστε να μειώνει το μισθολογικό κόστος στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα και παράλληλα να μην πληρώνει αποζημιώσεις για απόλυση καθώς απλά θα λήγει ο χρόνος μαθητείας.

Οι μισθοί που προβλέπονται για τους νέους και υπό μαθητεία εργαζόμενους του δημοσίου
Για έναν εργαζόμενο βασικής εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 684 από 780 ευρώ που είναι σήμερα, για έναν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 752 από τα 858 ευρώ, για τους νεοπροσλαμβανόμενους τεχνικής εκπαίδευσης ο μισθός θα πέσει από τα 1037 στα 889 ευρώ και για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα 1.092 στα 957 ευρώ.
Πηγή : newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου