24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ο Χρύσανθος η τηλεδιάσκεψη τα emails ...και η τρόικα


Στις 11 το βράδυ της Πέμπτης άρχισε στο υπουργείο Οικονομικών η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη ....

του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, από την οποία εν πολλοίς θα κριθεί και  η επιστροφή ...των δανειστών στην Αθήνα.


Στην τηλεδιάσκεψη μετέχουν και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Η online συζήτηση με τους δανειστές επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση τριών ωρών, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν εισέλθει σε μεταξύ τους προκαταρκτικές διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη έχει στόσο να αποτελέσει την κατάληξη των σχεδόν καθημερινών επαφών των δύο πλευρών μέσω emails και εν πολλοίς, βάσει των αποτελεσμάτων της θα κριθεί εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ορίσουν ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Κώστας Αντωνάκος) οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν κάνει σημαντικά βήματα προσέγγισης στο δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά ψηλά στην ατζέντα είναι ακόμα ανοιχτό το πακέτο των μεταρρυθμίσεων με αιχμή το Aσφαλιστικό.

Στο μέτωπο των εργασιακών έχουν κλειδώσει οι αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες, το λοκ άουτ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του 50%+1 καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει ενστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημάδια προσέγγισης διαφαίνονται στο δημοσιονομικό, καθώς οι δανειστές ρίχνουν τον πήχη και δέχονται τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς για την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών έλεγαν χθες ότι η απόσταση που μας χωρίζει έχει μικρύνει σημαντικά και κυμαίνεται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ, ποσό που είναι διαχειρίσιμο.

Εξέφραζαν μάλιστα την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή αύριο το πρωί, σημειώνοντας με νόημα ότι το δημοσιονομικό κενό παραδοσιακά χρησιμοποιείται από την τρόικα ως μοχλός πίεσης για τα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου