24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Ρουβά στο Άξιον Εστί



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά στο λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Μοιραία, γεννάται μια σύγκριση με την πρώτη ιστορική.... ηχογράφηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση και το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής.

Η συναυλία θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Εκτός από το Σάκη Ρουβά, θα συμμετάσχουν επίσης ο Κώστας Ραφαηλίδης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η Orchestra Mobile υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Πριν τη συναυλία θα αναγνωσθεί χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη.

Η επιλογή να ερμηνευθεί το λαϊκό ορατόριο, «Άξιον Εστί», από τον Σάκη Ρουβά σε συναυλία στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε νέα «στρατόπεδα» ανάμεσα στους διαφωνούντες και τους συμφωνούντες.

Ο Σάκης Ρουβάς καλείται να ερμηνεύσει πέντε εμβληματικές συνθέσεις στην εκδήλωση του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τιμήν του διεθνούς Έλληνα: «Ένα το Χελιδόνι», «Με το λύχνο του άστρου», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Της αγάπης αίματα» και «Ανοίγω το στόμα μου».

Το στοίχημα από πολλούς, είναι αν οι ερμηνευτικοί κώδικες στους οποίους είναι δοκιμασμένος ο Ρουβάς, θα αποδώσουν το φορτίο στίχων, όπως το «που να βρω την ψυχή μου/ το τετράφυλλο δάκρυ». Σε κάθε περίπτωση, ένας ερμηνευτής που εκπροσωπεί την pop μουσική, έρχεται αντιμέτωπος με τον «απέναντι» μουσικό κόσμο – με τη σύμφωνη γνώμη του συνθέτη – χαιρετισμός του οποίου θα διαβαστεί πριν την έναρξη της συναυλίας.

Ποιοι έχουν ερμηνεύσει το έργο

«Άξιον Εστί», σημαίνει Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Τα λαϊκά τραγούδια του δίσκου γράφτηκαν στο στούντιο της Columbia με Μπουζούκια το δίδυμο των Λάκη Καρνέζη και Κώστα Παπαδόπουλου και τον λαϊκό βάρδο στην κορυφή της καριέρας του.

Το έργο όμως – που μέχρι σήμερα έχει σημειώσει τεράστιες πωλήσεις – έχει κυκλοφορήσει σε ακόμη δύο δισκογραφικές εκδοχές: αυτή με τον Γιώργο Νταλάρα το 1988 και με τον Γιάννη Κότσιρα το 2002. Επίσης, έχουν ερμηνεύσει ζωντανά μεταξύ των άλλων οι Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Μάριος Φραγκούλης και Γεράσιμος Ανδρεάτος.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου