24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Top Diet Trends του 2015...Κάθε χρόνο, νέες διατροφικές τάσεις βγαίνουν στο προσκήνιο.






Ως κοινωνία έχουμε εμμονή με ότι εμφανίζεται στον τομέα της δίαιτας. Μανία όμως, παρατηρείται και σε κάποια τρόφιμα, που εμφανίζονται κατά καιρούς, όπως...
είναι οι σπόροι Chia, το κατσαρό λάχανο και τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι διατροφικές εμμονές της φετινής χρονιάς.

Αποτοξίνωση. Η αποβολή των τοξινών είναι από παλιά και θα συνεχίσει να είναι πάντα δημοφιλής. Όλο και πιο πολλοί έχουν τη τάση να θέλουν να καθαρίσουν το σώμα τους, γι αυτό και καταφεύγουν σε διάφορες μορφές αποτοξίνωσης ή χρησιμοποιούν κάποια μέσα, όπως είναι ο καθαρισμός του εντέρου. Το καθαρό φαγητό είναι στο προσκήνιο και όλοι στρέφονται στα φυσικά τρόφιμα.

Δίαιτα χωρίς γλουτένη. Έχουν βγει πολλά βιβλία που δαιμονοποιούν τη γλουτένη και προτείνουν μια διατροφή χωρίς αυτό το συστατικό. Ενώ κάποιοι πρέπει να ακολουθούνε μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, λόγω ενός προβλήματος υγείας, της κοιλιοκάκης, άλλοι δεν τη καταναλώνουν είτε για να χάσουν βάρος, είτε σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την υγεία τους.

Δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Όσα χρόνια και αν περάσουν, αυτή η διατροφική τάση θα εξακολουθεί να υπάρχει. Οι υδατάνθρακες έχουν κατηγορηθεί πάρα πολύ, σε σημείο που μερικοί δεν τους αγγίζουν καθόλου, στη προσπάθεια να χάσουν το περιττό βάρος.

Η HMR δίαιτα. Η νέα αυτή τάση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και υπόσχεται να βοηθήσει στην απώλεια κιλών. Η HMR χρησιμοποιήθηκε αρχικά σε νοσοκομεία και άλλα ιατρικά κέντρα σε όλη την Αμερική, αλλά πλέον είναι διαθέσιμη σε οποιοδήποτε θέλει να χάσει βάρος. Αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και τη τακτική σωματική δραστηριότητα. Επίσης, θεωρεί ότι είναι καλύτερα, να αντικαθιστάτε τα γεύματα σας με φρούτα και λαχανικά, επειδή τα θεωρεί ως τη καλύτερη τροφή.

Η δίαιτα DASH. Δεν είναι κάτι καινούριο, όμως συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο ως μια από τις πιο αποτελεσματικές δίαιτες. Η δίαιτα DASH δημιουργήθηκε αρχικά ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση και την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο σχετικά με αυτή τη διατροφή, απλά δεν χρησιμοποιεί το αλάτι και σας ενθαρρύνει να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο κρέας, κοτόπουλο και ψάρια.

TLC διατροφή. Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει σχεδιαστεί για τη μείωση της χοληστερόλης και ως μια θεραπευτική αγωγή για υγιή καρδιά. Όμως σιγά σιγά υιοθετείται και από όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Ουσιαστικά είναι μια δίαιτα που περιορίζει τα λιπαρά και περιλαμβάνει δημητριακά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λίπος και άπαχο κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου