24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Η παιδικη χαρα του ΣΥΡΙΖΑ....απόλυτο μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα... μιλάμε για πολύ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ





Οι παραπολιτικές ειδήσεις και φήμες αναφέρουν ότι κορυφαίος υπουργός που συμμετέχει στην διαπραγμάτευση με τους "θεσμούς" φέρεται ειπών:
Ποια διαπραγμάτευση; Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖα είναι το μείζον θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι εσωστρέφεια επικρατεί στην κυβέρνηση και ...
στο κόμμα και έχει δυναμιτίσει την διαπραγμάτευση αλλά και την κυβερνησιμότητα...


Ο κ. Τσίπρας ενόψει της εσωκομματικής σύγκρουσης με την Αριστερή Πλατφόρμα και τους έτερους "αντάρτες", έχει επιδοθεί σε μία... προσπάθεια να υποδυθεί τον "μάρτυρα" που θυσίασε ηρωικά την ιδεολογία του για την σωτηρία της χώρας. Και αποποιείται την πατρότητα της συμφωνίας τονίζοντας με κάθε ευκαιρία ότι του επιβλήθηκε με σκληρότητα από τους δανειστές. 

Χωρίς ο ίδιος και η κυβέρνησή του να έχουν καμία ευθύνη για το όσα προηγήθηκαν όλους τους μήνες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Τότε που ο κ. Βαρουφάκης εξόργιζε τους εταίρους με την ανοχή και την συγκατάβαση Τσίπρα, προετοιμάζοντας παράλληλα το πλάνο υιοθέτησης διπλού νομίσματος ή και εξόδου της χώρας από το ευρώ. 

Και στο πλαίσιο αυτό λησμονεί ότι η χώρα είναι επί της ουσίας ακυβέρνητη. Δεν προχωρά τίποτα. Μετά και τον ανασχηματισμό, ο βηματισμός του νέου σχήματος είναι ένα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω.

 Η οικονομία παραμένει στο "ψυγείο", οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ή... Quadriga, σκοντάφτουν στα νέα δυσμενή στοιχεία που φαίνεται πως εντοπίζουν οι τεχνοκράτες, γύρω από το Χρηματιστήριο παίζεται μία άνευ προηγουμένου φαρσοκωμωδία και γενικώς η χώρα παραμένει αποκομμένη από τις διεθνείς συναλλακτικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα. Το απόλυτο μπάχαλο.

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει πώς και με ποιους χρηματοδότες θα προχωρήσει τελικά η συμφωνία, δεδομένου ότι το ΔΝΤ εξακολουθεί να εγείρει πολύ σημαντικές ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα. Και δεν είναι μόνο το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του Χρέους, όπου συγκρούονται τα συμφέροντα του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αλλά και το θέμα της "πατρότητας" της συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα. 
Με άλλα λόγια η κ. Λαγκάρντ αμφισβητεί ευθέως την υλοποίηση από τη σημερινή κυβέρνηση και τον σημερινό πρωθυπουργό, ενός προγράμματος που ο κ. Τσίπρας διαλαλεί παντού ότι "δεν το πιστεύει" και για το οποίο υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι "εκβιάστηκε" για να το αποδεχτεί. Και ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίες οι συνεχείς αναβολές στην έλευση της κυρίας Βελκουλέσκου.

Σε κάθε περίπτωση, το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. 
Ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ "σκοτώνει" καθημερινά τη χώρα. 

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να επισπεύσει και να δώσει τέλος στην εσωκομματική σύγκρουση, να επιταχυνθεί η προφανής πλέον διάσπαση γαι να μπορέσει η χώρα να επανεκκινήσει. 

Προφανώς όχι με αυτή την κυβέρνηση, αλλά με μία άλλη, ευρύτερης ίσως αποδοχής. 
Αυτή είναι και η μόνη λογικοφανής λύση που έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός. Να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, να διαπιστώσει αν μπορεί να ελέγξει το κόμμα του και να δει με ποιους μπορεί να συνεχίσει... 
Γιατί η ακυβερνησία δεν μπορεί να συνεχιστεί.


Του κ.Δ.Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου