24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Βαρουφάκης.... Αν με καταδικάσουν για προδοσία, θα έχει ενδιαφέρον. Έτσι θα τους ξεσκεπάσω όλους


Ο τέως υπουργός Οικονομικών φωτογραφίζεται στο σπίτι του στην Αίγινα και δίνει ακόμα μία συνέντευξη, διαμηνύοντας στους ψηφοφόρους τους ότι δεν πρόκειται να...
τους εγκαταλείψει
Αύγουστος 23 2015 20:58


Ακόμα μία συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενεί την Κυριακή ο διεθνής Τύπος.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian Andrew Anthony επισκέφθηκε τον τέως υπουργό Οικονομιών της Ελλάδας στο σπίτι του στην Αίγινα, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων για την Ευρωζώνη που "παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας", τον Αλέξη Τσίπρα που "είναι θύμα του εγώ του" και να καταλήξει πως "αν με καταδικάσουν για προδοσία, θα έχει ενδιαφέρον".




Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως όλοι στο νησί έχουν μια γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς τον από "ηλίθιο άνθρωπο" έως "μοναδική φωνή τιμιότητας και δικαιοσύνης". Ο ίδιος πάντως φαίνεται να τον θεωρεί "θρύλο" και σχολιάζει την εξωτερική του εμφάνιση παρομοιάζοντάς τον με ήρωα του Χόλιγουντ ή πρωταγωνιστή διαφήμισης για ξυραφάκια.

Στο δια ταύτα, ερωτηθείς αν αισθάνεται υπεύθυνος που επί των ημερών του επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

"Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι «κακά» δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σε απόλυτους όρους και όχι σχετικούς, δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας".

"Αν με καταδικάσουν για προδοσία, θα έχει ενδιαφέρον" συμπληρώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης και διερωτάται "Για ποιο πράγμα; Επειδή είπα όχι σε μια συμφωνία που και η ίδια η Τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή επειδή προσπάθησα να σκεφτώ εναλλακτικό πλάνο απέναντι στις απειλές που δεχόμασταν; Κατά κάποιο τρόπο θα το χαιρόμουν αν το έκαναν γιατί έτσι θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για το ποιοι πραγματικά είναι".



Σχετικά με τα μελλοντικά του πλάνα ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στην ακαδημαϊκή του ζωή καθώς παραμένει βουλευτής. "Είμαι μέλος του κοινοβουλίου, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω και τη δέσμευσή μου προς τους ψηφοφόρους μου ότι δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψω, ό, τι και αν προκύψει" λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν φαντάζεται την επιστροφή του στην κυβέρνηση απαντά καταφατικά. "Εξαρτάται από την κυβέρνηση," παρεμβαίνει η Δανάη Στράτου και ο Γιάνης της ρίχνει ένα αυστηρό βλέμμα που μοιάζει να της λέει πως λέει πολλά.

Κληθείς να σχολιάσει τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει πως πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του. "Θέλει να γίνει ο 'νέος Ντε Γκωλ, ή ο Μιτεράν' αναφέρει.

Για τις επερχόμενες εκλογές πιστεύει πως γίνονται για να "καθαρίσει" ο ΣΥΡΙΖΑ από τους διαφωνούντες και πως χρονικά είναι προς συμφέρον του Αλέξη Τσίπρα, αφενός διότι οι εκλογές θα είναι με λίστα και αφετέρου διότι κάθε εβδομάδα που περνά τον φέρνει όλο και πιο μακριά από την στήριξη του εκλογικού σώματος. 

Σχολιάζει πάντως πως ο Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί στην Τρόικα, ότι η αποδοχή της συμφωνίας δεν έπρεπε να γίνει δεκτή, πως το κόμμα μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν ήταν όταν κέρδισε τις εκλογές και για τον ίδιο είναι ξεκάθαρο πως όταν σε τέτοια θέματα αρχίζεις με μια συμφωνία, δεν γίνεται να αποφύγεις και τη συνέχεια.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/8/15, 6:43 μ.μ.

    Να βάζετε και την "μετάφραση" να καταλαβαίνει ο κόσμος :

    "Μην με καταδικάσετε για να ΜΗΝ σας ξεσκεπάσω"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή