24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, η άρση των capital controls...





«Μια επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση ξεκλειδώνει την άρση των capital controls»...

Αυτό φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε...
ενημερωτική σύσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες του Real.gr, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει γίνει η ανακεφαλαιοποίηση, να έχει αποτυπωθεί η στρατηγική για τα κόκκινα δάνεια και να έχει συγκροτηθεί το νέο Ταμείο.

Η ενημέρωση του υπουργού χωρίστηκε σε δύο τμήματα. Αφενός στην διακυβέρνηση και τον έλεγχο του μάνατζμεντ του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τραπεζών και αφετέρου αυτή καθαυτή την ανακεφαλαιοποίηση.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι όλες οι μετοχές θα είναι κοινές και με δικαίωμα ψήφου ενώ και οι συνεταιριστικές τράπεζες θα έχουν το ίδιο καθεστώς με τις συστημικές. Οι ενδείξεις φέρονται να είναι θετικές ώστε να μην απαιτηθεί το σύνολο των 25 δισ. ευρώ.

Υπό διαπραγμάτευση βρίσκονται αυτή την ώρα οι μισθοί των διοικούντων των τραπεζών ώστε να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ενώ φόρμουλα αναζητείται και για μία ισορροπία ως προς την ασυλία που θα χαίρουν. Στόχος είναι η ασυλία αυτή να μην είναι απόλυτη αλλά να μην αφήνει έκθετους τους διοικούντες στις μηνύσεις οποιουδήποτε. 

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου