24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τέλος στην ομηρία σε ξενοδοχείο του Μάλι - Απελευθερώθηκαν οι όμηροι - 27 νεκροί



Μιλούσαν αγγλικά οι ένοπλοι της «Αλ Μουραμπιτούν» που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα ...

 Οι ισλαμιστές απελευθέρωσαν όσους διάβασαν αποσπάσματα από το Κοράνι

Η κατάσταση ομηρίας στο ..ξενοδοχείο Radisson Blu στο Μπαμάκο του Μάλι έληξε λίγο μετά τις 5.30 (ώρα Ελλάδας) με 27 νεκρούς, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. 

Συγκεκριμένα το AFP, επικαλούμενο τον υπουργό Ασφαλείας της αφρικανικής χώρας, αναφέρει ότι «δεν κρατούνται πλέον άλλοι όμηροι μέσα στο ξενοδοχείο». Επίσης, με βάση πληροφορίες από μία πηγή ξένης υπηρεσίας ασφαλείας, σημειώνει ότι στη σημερινή αιματηρή επίθεση έχασαν συνολικά τη ζωή τους 18 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο από τους δράστες αλλά και ένας Βέλγος πολίτης, ο Geoffrey Dieudonne. 

Ωστόσο, το Reuters κάνει λόγο για 27 νεκρούς, ενώ επισημαίνει ότι οι ειδικές δυνάμεις του Μάλι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συλλάβουν όλους τους δράστες της επίθεσης. Την τελευταία πληροφορία επιβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι μια ομάδα Ισλαμιστών ενόπλων παραμένει εντός του κτιρίου προβάλλοντας αντίσταση στις δυνάμεις ασφαλείας μετά την απομάκρυνση όλων των ομήρων από το κτίριο.

«Οι δράστες δεν κρατούν άλλους ομήρους. Έχουν ταμπουρωθεί στους πάνω ορόφους. Παραμένουν εκεί αντιμέτωποι με τις ειδικές δυνάμεις του Μαλί που επιχειρούν να τους απομακρύνουν» είπε ο Αμαντού Σανγκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου