24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Βοήθεια 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία για το προσφυγικό – Ενδέχεται να συνεισφέρει και η Ελλάδα!



Οικονομική βοήθεια, ύψους 3 δισ. ευρώ, στην Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής...

 και μεταναστευτικής κρίσης προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης από τη Μάλτα, όπου βρίσκεται.. σε εξέλιξη η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από προτροπή της Άνγκελα Μέρκελ, δέχονται το αίτημα της Άγκυρας για οργάνωση Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνάντηση η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα στις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που δημοσιεύουν οι Financial Times, η Ελλάδα ίσως κληθεί να συνεισφέρει περίπου 31,3 εκατ. ευρώ στο ειδικό ταμείο για την Τουρκία, μολονότι η χώρα μας ενδέχεται να εξαιρεθεί λόγω του βάρους που έχει ήδη επωμιστεί εν μέσω μαζικών προσφυγικών εισροών.

Σημειώνεται ότι η συνεισφορά στο ταμείο των 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται με βάση την οικονομική δύναμη του κάθε μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλούνται οι FT, η μεγαλύτερη συνεισφορά θα προέλθει από την Γερμανία, ύψους 534 εκατ. ευρώ. Η Γαλλία θα κληθεί να προσφέρει 387 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, η δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά, ύψους 410 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να γίνει από την Βρετανία, η οποία όμως αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αναδιαπραγματευτεί τους όρους συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και δε συμμετέχει στο πρόγραμμα διαμοιρασμού 160.000 προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου