24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ...



H σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) αύξησε το επίπεδο συναγερμού ...για τρομοκρατική απειλή...


 κατά μία βαθμίδα και το ανέβασε στο επίπεδο 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει "συγκεκριμένες πληροφορίες" σχετικά με μια πιθανή ...επίθεση, λίγες μόλις ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.


"Ένας από τους λόγους για την αύξηση του επιπέδου συναγερμού είναι ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν συγκεκριμένες πληροφορίες και έκριναν ότι πρέπει να ενεργήσουμε εντός του πλαισίου της αντιτρομοκρατικής μας δράσης" επισήμαναν οι αρχές σε ένα δελτίο τύπου.

Το επίπεδο τέσσερα σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα "πρόσωπα να έχουν την πρόθεση και τη δυνατότητα να διαπράξουν μια επίθεση".

H σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε επιπλέον σήμερα ότι ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στους δημόσιους χώρους, μεταξύ αυτών στις ξένες πρεσβείες.

"Η αστυνομία αυξάνει σήμερα την παρουσία της σε στρατηγικούς και δημόσιους χώρους και βοηθάει τις υπηρεσίες ασφαλείας (Säpo) στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με την προετοιμασία τρομοκρατικών εγκλημάτων" επισήμανε η αστυνομία.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν λίγο νωρίτερα ότι ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα σχετικά με μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση ενώ το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων Six, επικαλούμενο μια μη κατονομαζόμενη πηγή, μετέδωσε ότι ένας Ιρακινός άνδρας που εκπαιδεύτηκε στη Συρία εισήλθε στη Σουηδία σήμερα με σκοπό να διαπράξει μια επίθεση.

Το πρακτορείο επισήμανε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν, πότε, πού ή πώς θα μπορούσε να διαπραχθεί οποιαδήποτε επίθεση. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν η επίθεση είχε σχεδιαστεί να διαπραχθεί εντός της Σουηδίας.

Η αστυνομία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Η Σουηδία τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και έχει εκπαιδεύσει κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου