24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Αυξάνονται οι εισφορές, διασώζονται οι κύριες συντάξεις


Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην γίνει δεκτή καμία πρόταση από τους δανειστές..


 για μείωση στις κύριες συντάξεις, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, παραλαμβάνοντας ...
από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο το προσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. 

Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές κάτω των 170 ευρώ τις οποίες λαμβάνουν περίπου 700.000 συνταξιούχοι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης...

Το Μαξίμου, που βλέπει το ασφαλιστικό και ως μεγάλη επικοινωνιακή ευκαιρία να προβάλει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, έπειτα και από τις χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις που καταγράφει, φέρεται αποφασισμένο να μην τραπεί σε άτακτη φυγή, με τις διαπραγματεύσεις να αναμένονται σκληρές.

Ο Αλέξης Τσίπρας -αν διαπιστώσει ότι οι δανειστές δεν κάνουν βήμα πίσω- θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλο επαφών στην Ευρώπη για να ενημερώσει για τις πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες από ένα ακόμα «ψαλίδι», το 12ο στη σειρά, στις συντάξεις. 

Ωστόσο, προς το παρόν, στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία, ότι οι δανειστές -μετά και την επιτυχημένη κατάληξη των δύο προηγούμενων πακέτων του τρίτου μνημονίου- θα προσφέρουν «ανάσα» στην ελληνική κοινωνία αποδεχόμενοι τις προτάσεις της Αθήνας, οι οποίες αναμένεται να υπερψηφιστούν χωρίς περαιτέρω απώλειες και, ενδεχομένως και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς για όσους λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις άνω των 400 ευρώΜεγάλο στοίχημα της μεταρρύθμισης παραμένει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με κοινωνική δικαιοσύνη. 
Το κοστολογημένο σχέδιο νόμου που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό περιέχει όλες τις αλλαγές που αποφασίστηκαν την Τρίτη στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ και δεν αποκλείεται να επισπευσθεί η αποστολή του στους δανειστές ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, καμία μείωση στις επικουρικές κάτω των 170 ευρώ τις οποίες λαμβάνουν περίπου 700.000 συνταξιούχοι, αύξηση 1% στις εργοδοτικές εισφορές και 0,5% στις εισφορές των εργαζομένων. Τις μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές -που θα γίνουν κλιμακωτά- αναμένεται να υποστούν οι περίπου 80.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν ποσά άνω των 400 ευρώ.

Εργοδότες και εργαζόμενοι αναμένεται να καλύψουν την «μαύρη τρύπα» του ασφαλιστικούΜεγάλο ερώτημα παραμένει πώς θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για τουλάχιστον μια διετία η κυβέρνηση αναμένει έσοδα περίπου 300.000 ευρώ.

 Για τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια ευρώ παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για επιβολή ειδικού τέλους επί των τραπεζικών συναλλαγών για ποσά άνω των 1.000 ευρώ. 

Ως καταληκτική ημερομηνία για να έχει ψηφιστεί το ασφαλιστικό έχει οριστεί η 15η Ιανουαρίου. Το πρώτο ραντεβού με τους δανειστές είναι στις 8 Ιανουαρίου και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιασκέψεων και με ανταλλαγή email έως την άφιξη του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου