24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Κοντά στη διάλυση



Αναδημοσίευση από το protagon.gr
Τάσος Τέλλογλου
Πήγα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών να βγάλω αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας επειδή διαπίστωσα ότι την είχα χάσει. «Δεν μπορείτε», μου είπαν, «έχει πέσει το σύστημα από... την Τετάρτη .Αν μέχρι το μεσημέρι έρθει κάποιος ίσως επανέλθει αλλιώς ελάτε την άλλη Τετάρτη».

Πριν από λίγες ημέρες ήθελα να κάνω ένα επαγγελματικό ταξίδι σε γειτονική χώρα με το αυτοκίνητό μου. Είχα ακόμα την άδεια . Τυπωμένη σε χαρτί (print out). Το κράτος εδώ και μια τριετία τουλάχιστον σφραγίζει σε άσπρα χαρτιά ένα αντίγραφο των στοιχείων επειδή δεν έχει χαρτί . «Ξέρεις» μου λέει ο ασφαλιστής μου «και να σου βγάλω πράσινη κάρτα δεν μπορείς να πας πουθενά διότι μια τέτοια άδεια δεν αναγνωρίζεται από καμία γειτονική χώρα.» Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει με όλα αυτά η διατήρηση μιας υπηρεσίας που είναι καταδικασμένη να μην μπορεί να κάνει την δουλειά της.

Τα σκεφτόμουνα όλα αυτά ενώ καθόμουν στην ουρά να πάρω την βεβαίωση ότι κατέθεσα αίτηση για να πάρω αντίγραφο της αδείας –μόνο έτσι μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας- ενώ διάβαζα ότι ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωνε ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα όσων χρωστάνε και έχουν κοινωνικό τιμολόγιο .

Ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να μην το γνωρίζει αλλά η ΔΕΗ είναι εισηγμένη επιχείρηση. Πριν από αυτόν υπήρχε ένας υπουργός ονόματι Σιούφας (ΝΔ) που αποφάσιζε ότι η ΔΕΗ δεν θα αύξανε τα τιμολόγιά της και ένας άλλος ονόματι Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ) που επαναλάμβανε τα ίδια.

Και οι δύο παρενέβαιναν στην τιμολογιακή πολιτική μιας επιχείρησης σπρώχνοντας την διοίκηση της σε απιστία. Ο κ. Σκουρλέτης είπε και κάτι άλλο: πολλοί μεγαλόσχημοι έχουν να πληρώσουν ρεύμα από το 2012 . Το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τους είχε κόψει το ρεύμα αποδεικνύει ότι και χωρίς την υπουργική παρέμβαση απέχει από το να είναι πραγματική πολυμετοχική ανώνυμη εταιρία. Αλλά ακόμα και έτσι, η διοίκηση της αποφάσισε να κάνει κάτι για να εισπράξει 2,2 δισ. ευρώ καθυστερημένων οφειλών. Η πολιτική και τα Μέσα Ενημέρωσης, μπορεί να έχουν αφορμές και αιτίες, αλλά στην ουσία, δεν έχουν λόγο να υποδεικνύουν στη διοίκηση της ΔΕΗ ποιο είναι το συμφέρον της επιχείρησης που διαχειρίζεται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου