24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Χάος με τους πρόσφυγες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ελλάδα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας.

Τα σύνορα με την ΠΓΔΜ άνοιξαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο δεν είχε περάσει ούτε ένας άνθρωπος ενώ ...το Σάββατο επέτρεψαν τη διέλευση μόλις 300 προσφύγων από το Ιράκ 

και τη Συρία. Κι αυτό ενώ στην Ειδομένη βρίσκονται πλέον 6.500 άνθρωποι αριθμός που αυξάνεται κάθε ώρα που περνά. Την ίδια ώρα σκηνές χάους εκτυλίσσονται από τα νησιά έως τον Πειραιά, την Πλατεία Βικτωρίας, το Πεδίον του Αρεως και τα hotspots.

Αριθμός-ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν με πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά και την Κυριακή αφού εκτιμάται ότι συνολικά στους πέντε σταθμούς του λιμανιού και στην πέτρινη αποθήκη βρίσκονται 3.500 άνθρωποι. 

Υπήρξε μάλιστα σκέψη κάποιοι να μεταφερθούν στο γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό ωστόσο όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας το γήπεδο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στη Λέσβο, 2.500 ταυτοποιημένα άτομα φιλοξενούνται στο hotspot της Μόριας και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200.

Στην πλατεία Βικτωρίας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τους περισσότερους μετανάστες που είναι από το Αφγανιστάν να απειλούν με απεργία πείνας. 

Στη Βόρεια Ελλάδα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.

Στον Βόλο, καθηλωμένοι στον Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων του Αλμυρού παραμένουν για πέμπτη ημέρα περισσότεροι από240 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. 

Στην Καβάλα, στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», φιλοξενούνται 700 πρόσφυγες που από την Τετάρτη το βράδυ έχουν καταπλεύσει με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου