24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σπάει το μέτωπο των αγροτών μετά το «colpo grosso» της κυβέρνησης



της Ισιδώρας Μαρτίνου

Ρωγμές στο αγροτικό mέτωπο προκαλεί το γύρισμα της κυβέρνησης που έχει φέρει τα μπλόκα να αντιπαρατίθενται ...μεταξύ τους για το εάν και πότε θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Οι διχόνοιες είχαν αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες, με τους αγρότες να χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, πράγμα που διαφάνηκε και στις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφανούν οι αντικρουόμενες θέσεις των αγροτοσυνδικαλιστών, καλώντας τους όλους (αυτός είναι και ο όρος που θέτει το Μαξίμου) στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημογιάννη, έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατέθεσε τη δική της πρόταση στο πρωθυπουργικό γραφείο. 

Αφορά στη διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτόνομου πυλώνα ασφάλισης, καθώς και των επτά κατηγοριών ασφάλισης, τη συνέχιση της εφαρμογής του Ν. 4172/2013 άρθρο 29 παρ. 3 για τους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και η μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια για όλους είναι κάποια από τα αιτήματα των αγροτών. 

Η κίνηση εκπροσωπεί όλα τα μπλόκα της χώρας, πλην της Νίκαιας, το οποίο και καταγγέλλεται από συναδέλφους τους για «εμπρηστική τακτική» στη διαδικασία επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων του αγροτικού κόσμου. 

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, η πρόταση που κατέθεσαν οι αγρότες είναι «ιδιαιτέρως θετική ενέργεια», ωστόσο επεσήμαναν ότι για να συζητήσουν επί των προτάσεων, θα πρέπει στο τραπέζι του διαλόγου να υπάρχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα των αγροτικών μπλόκων. 

«Οι προτάσεις των αγροτών θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν ανάλογα» τόνιζαν πηγές του Μαξίμου, ενώ και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, επεσήμανε ότι: «Η κυβέρνηση θα αναμείνει να υποβληθούν και άλλα αιτήματα από τους αγρότες, προκειμένου να προχωρήσει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με όρους αντιπροσωπευτικότητας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου». 

Το υπόμνημα με τις προτάσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών απευθύνεται εκτός από τον πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και είναι στην ουσία αυτά που θέτουν από την δική τους πλευρά οι αγρότες για την επίλυση του ζητήματος.

http://www.usay.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου