24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Στον αέρα πρωτάθλημα και Κύπελλο....Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Σταύρο Κοντονή


Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή και των συναρμοδίων φορέων, αναβλήθηκε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε (19.30) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ατρόμητο.


Η τύχη του πρωταθλήματος είναι στον «αέρα» καθώς ...ο κ.Κοντονής δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Σταύρο Κοντονή και ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέβαλε τον αποψινό ημιτελικό.


Η τύχη του Κυπέλλου είναι στον «αέρα» καθώς ο κ.Κοντονής δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με το... υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ζήτησε με επιστολή του από την ΕΠΟ και τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας να γνωμοδοτήσουν για το αν συντρέχει λόγος να αναβληθεί αρχικά ο συγκεκριμένος αγώνας, μετά τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας. 

Αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ και της ΔΕΑΒ, η οποία ωστόσο δεν θα είναι δεσμευτική, αφού ο νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, είτε απλώς επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες, είτε ακόμη και αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης. 

Μέχρι στιγμής οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητος δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση για τον σημερινό αγώνα, ωστόσο άνθρωποι και των δύο είχαν αναφέρει από νωρίς πως θα σεβαστούν κάθε απόφαση του υφυπουργού.

Οποιαδήποτε απόφαση για τον σημερινό αγώνα Κυπέλλου δεν συνεπάγεται αντίστοιχη στάση και για το πρωτάθλημα, αν και υπάρχει ξεκάθαρα η σκέψη για αναστολή της Super League. 

Ποινές

Η τύχη του αγώνα της Τούμπας θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα. Η διακοπή του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 42 του ΚΑΠ προβλέπει -3 βαθμούς «εκτός από τις άλλες συνέπειες που υφίσταται σύμφωνα με το φύλλο αγώνα». Κι επειδή οι «άλλες συνέπειες από το φύλλο αγώνα» προβλέπουν επίσης -3 βαθμούς, δεν αποκλείεται η αφαίρεση να γίνει αθροιστικά και όχι σωρευτικά. Δηλαδή -3 για την διακοπή του αγώνα και -3 για τα πειθαρχικά παραπτώματα, δηλαδή την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια εφόσον χαρακτηριστούν «εκτεταμένα». Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με τρεις βαθμούς.

Οι παραβάσεις του πειθαρχικού κώδικα:

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο που συνεπάγεται οριστική διακοπή του αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 4β. «χωρίς προηγούμενη προηγούμενη προειδοποίηση» και προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών. Αν έχουν σημειωθεί φθορές πρόστιμο από 70-150.000 ευρώ και 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το ποτήρι στον Μάρκο Σίλβα προβλέπει πρόστιμο από 9-25.000 ευρώ για αντικείμενο «που δεν είναι πρόσφορο να προκαλέσει σωματική βλάβη προσώπου που βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο».

Η ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων καμπύλης τροχιάς σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3β. στοιχεία β’, γ’, δ’, ε’ και στ’ προβλέπει πρόστιμα από 10.000 μέχρι και 100.000 ευρώ. Εφόσον τα επεισόδια χαρακτηριστούν «»εκτεταμένα» προβλέπεται -3, πρόστιμο μέχρι 150.000 ευρώ και ποινή έδρας μέχρι τρεις αγωνιστικές.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν αγωνιστεί στη ρεβάνς – όπως προανήγγειλε ο Ιβάν Σαββίδης – προβλέπεται αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά: Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιοδήποτε λόγο εκτός από τις άλλες συνέπειες χάνει τον αγώνα και επιβάλλον τι σε βάρος της σωρευτικά α) 10.-50.000 πρόστιμο β) – 3 από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος, ενώ αν η αποχή του ΠΑΟΚ συνεχιστεί και συμπληρωθούν τρεις αγώνες χωρίς να κατέβει στο γήπεδο, τότε προβλέπεται υποβιβασμός στην αμέσως παρακάτω κατηγορία.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για τουλάχιστον τρεις-τέσσερις αγωνιστικές. Επίσης, ενώ θα υπάρξουν κυρώσεις και από την πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας. 

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Στο απέναντι «στρατόπεδο» η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, ήταν ολιγόλογη και ξεκάθαρη: 

«Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου